Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κου Παπά Μάρκου - Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 23-03-2015 12:23 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Παπάς Μάρκος

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Εκπομπές αέριων ρύπων από συν-καύση πυρηνόξυλου και ζωικών αποβλήτων της βιομηχανίας Creta Farm σε ρευστοποιημένη κλίνη»

    Ημέρα παρουσίασης: Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015
    Ώρα παρουσίασης: 14.00
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Μ4.001

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Βάμβουκα Δέσποινα (επιβλέπουσα)
    Αν.Καθ. Γαλετάκης Μιχάλης
    Επ.Καθ. Αλεβίζος Γεώργιος

    Περίληψη
    Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει στόχο την εξέταση υπολειμματικών μορφών βιομάζας, όπως είναι τα αγροτοβιομηχανικά και ζωικά απόβλητα. Επικεντρώνεται στη συν-καύση αυτών των υλικών σε μια μονάδα ρευστοποιημένης κλίνης φυσαλίδων και στη μελέτη των αέριων ρύπων που παράχθηκαν για την χρησιμοποίησή τους ως πιθανά εναλλακτικά καύσιμα.
    Τα δείγματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν πυρηνόξυλο, λυματολάσπη και κρεατάλευρο (MBM). Αρχικά πραγματοποιήθηκαν χημικές αναλύσεις των δειγμάτων για τον προσδιορισμό της περιεκτικότητας σε πτητικά συστατικά, μόνιμο άνθρακα και τέφρα, καθώς και θερμογόνο δύναμη. Στη συνέχεια, υλοποιήθηκε μια σειρά πειραμάτων καύσης σε ρευστοποιημένη κλίνη φυσαλίδων και μελετήθηκε η απόδοση καύσης και οι εκπομπές αέριων ρύπων (CO, ΝΟx και SO2). Το ποσοστό της λάσπης στα μίγματα κυμάνθηκε από 0 έως 70%, ενώ του MBM από 0 έως 20%. Μελετήθηκε η μεταβολή δυο παραμέτρων, η αύξηση της τροφοδοσίας του καυσίμου και η μεταβολή της περίσσειας του αέρα. Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τα αποτελέσματα των πειραμάτων δείχνουν ότι με την αύξηση του ρυθμού τροφοδοσίας οι διαφορές στις θερμοκρασίες τόσο εντός όσο και στο ελεύθερο όριο της ρευστοποιημένης κλίνης ήταν μικρές. Μείωση της θερμοκρασίας εντός του κλιβάνου είχε σαν αποτέλεσμα αύξηση των εκπομπών CO και ΝΟx. Επίσης, με την αύξηση της περίσσειας του αέρα οι εκπομπές CO και ΝΟx αυξήθηκαν σταδιακά. Η αύξηση του ποσοστού λάσπης και κρεαταλεύρου στο πυρηνόξυλο είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της θερμοκρασίας της κλίνης και κατά συνέπεια την αύξηση των CO. Για όλα τα ποσοστά μιγμάτων, ο σχηματισμός ΝΟx έμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Οι εκπομπές διοξειδίου του θείου (SO2) ήταν πολύ μικρές για όλα τα πειράματα καύσης.

    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012