Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Υποτροφίες από την Βρετανική Σχολή Αθηνών, 2015 - 2016

  • Συντάχθηκε 16-01-2015 14:10 από Ifigeneia Pologiorgi Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: ipologiorgi<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΜΔΕ/Διδ. ΜΠΔ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΠΔ, απόφοιτος προπτυχιακός ΗΜΜΥ
    Υποτροφίες σε πτυχιούχους ελληνικής ή κυπριακής υπηκοότητας θα μοιράσει η Βρετανική Σχολή Αθηνών, οι οποίες θα καλύπτουν τα έξοδα σύντομων επισκέψεων στη Μ. Βρετανία για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μελέτης ή έρευνας σε συγκεκριμένους τομείς.

    Οι τομείς: ελληνική και κυπριακή αρχαιολογία, τέχνη, ιστορία, γλώσσα, φιλολογία, θρησκεία, φιλοσοφία, εθνολογία, ανθρωπολογία, γεωγραφία καθώς και η εφαρμογή των θετικών επιστημών για τη μελέτη οποιουδήποτε από τα παραπάνω θέματα.

    Δεν θα χορηγηθούν υποτροφίες για τις φυσικές επιστήμες (ιατρική, φυσική κ.λπ.).

    Αντικείμενο
    Το αντικείμενο της έρευνας/μελέτης πρέπει να είναι σαφώς καθορισμένο και να καταδεικνύει την ευνοϊκή επίδραση που θα δεχθεί ο ερευνητής από την πρόσβαση που θα έχει σε παραπεμπτικό υλικό (σε βιβλιοθήκες ή μουσεία ή πανεπιστημιακές σχολές) ή και την επιστημονική γνώση και εμπειρία η οποία προσφέρεται στη Βρετανία, αλλά όχι στην Ελλάδα/Κύπρο.

    Οι υποτροφίες συνήθως δεν αφορούν εκείνους οι οποίοι ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία ή τις πραγματοποιούν ήδη. Επίσης, δεν αφορούν κατά κανόνα εκείνους οι οποίοι διεξάγουν μεταπτυχιακές σπουδές πλήρους απασχόλησης στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση ένας σαφώς καθορισμένος τίτλος προτεινόμενης μελέτης ενδεχομένως να αιτιολογήσει μια εξαίρεση.

    Το προσφερόμενο ποσό είναι £1.000 το μήνα, καθώς και κάλυψη ενός αεροπορικού εισιτηρίου με επιστροφή μέχρι το ποσό των £300. Θα προτιμηθούν υποψήφιοι κάτω των 45 ετών. Επίσης, πιθανώς να προτιμηθούν υποψήφιοι που δεν έχουν μακρά εμπειρία σπουδών στη Μ. Βρετανία.

    Η Σχολή προτίθεται να προσφέρει τουλάχιστον δύο υποτροφίες κάθε χρόνο. Καμία υποτροφία δεν θα υπερβεί το διάστημα των τριών μηνών. Οι επιτυχόντες μπορούν να πραγματοποιήσουν την έρευνα σε κάποιο πανεπιστήμιο, μουσείο ή ανάλογο ερευνητικό ή εκπαιδευτικό κέντρο της Μ. Βρετανίας, κάτω από την επίβλεψη ενός καθηγητή. Μία σύντομη περίληψη της εργασίας θα πρέπει να υποβληθεί στην αγγλική γλώσσα μόλις τελειώσει η επίσκεψή τους. Αιτήσεις από προηγούμενους κατόχους Υποτροφιών Εκατονταετηρίδος Β.Σ.Α. δεν θα ληφθούν υπόψη, εάν δεν έχει παρέλθει διάστημα πέντε ετών από τη χορήγηση της υποτροφίας.

    Καταληκτική Ημερομηνία:

    Παρασκευή, Ιανουάριος 30, 2015

    Σχετικός Σύνδεσμος

    Εκ μέρους του Γραφείου Διασύνδεσης
    Ιφιγένεια Πολογιώργη
    Υπεύθυνη Πληροφόρησης & Εξυπηρέτησης φοιτητών
    Τηλ:2821037330

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012