Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας του φοιτητή Σαμουήλ Σαμουήλ, Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 30-12-2014 13:26 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Σαμουήλ Σαμουήλ
    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Συμβολή των γεωηλεκτρικών μεθόδων και δεδομένων απο πηγάδια στην μελέτη του φαινομένου της υφαλμύρωσης στα Φαλάσαρνα Χανίων»

    Ημέρα παρουσίασης: Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015
    Ώρα παρουσίασης: 11.00
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Συνεδριάσεων Σχολής ΜΗΧΟΠ

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Βαφείδης Αντώνιος(επιβλέπων)
    Καθ. Μανούτσογλου Εμμανουήλ
    Επ. Καθ. Στειακάκης Εμμανουήλ

    Περίληψη
    Οι γεωφυσικές μέθοδοι χρησιμοποιούνται στην ανίχνευση του μετώπου υφαλμύρωσης. Η μέθοδος της ειδικής ηλεκτρικής αντίστασης είναι η πιο κατάλληλη για τον εντοπισμό των υφάλμυρων υπόγειων νερών. Στα πλαίσια γεωφυσικής διασκόπησης στην ευρύτερη περιοχή των Φαλάσαρνων Χανίων εφαρμόστηκαν οι μέθοδοι της ηλεκτρικής τομογραφίας και της ηλεκτρικής βυθοσκόπησης.
    Στην εργασία αυτή παρουσιάζονται και αξιολογούνται τα αποτελέσματα της γεωφυσικής έρευνας στο νότιο παράκτιο τμήμα της περιοχής των Φαλάσαρνων. Πιο συγκεκριμένα συλλέχθηκαν δεδομένα από τέσσερις γραμμές μελέτης ηλεκτρικής τομογραφίας συνολικού μήκους 1200 μέτρων και δύο ηλεκτρικές βυθοσκοπήσεις. Κατά την επεξεργασία των δεδομένων της ηλεκτρικής τομογραφίας και βυθοσκόπησης χρησιμοποιήθηκαν τα λογισμικά πακέτα RES2DINV και IPI2WIN για την απεικόνιση της γεωηλεκτρικής δομής του υπεδάφους.
    Οι γεωηλεκτρικές τομές συνδυάστηκαν με δεδομένα από πηγάδια και γεωτρήσεις, όπως η ηλεκτρική αγωγιμότητα νερού και η στάθμη νερού. Από την σύγκριση των γεωηλεκτρικών, γεωτρητικών και γεωλογικών δεδομένων προέκυψε ότι το φαινόμενο της υφαλμύρωσης των υπόγειων υδροφορέων είναι εκτεταμένο. Οι γεωλεκτρικές τομές απεικόνισαν τις θέσεις όπου εμφανίζεται το φαινόμενο της υφαλμύρωσης στις οποίες παρατηρούνται πολύ μικρές τιμές της ειδικής ηλεκτρικής αντίστασης (< 20 Ωm) καθώς και τους κυριότερους γεωλογικούς σχηματισμούς οι οποίοι αποτελούνται από νεότερες και παλαιότερες ποτάμιες αναβαθμίδες του Τεταρτογενούς καθώς και από μάργες του Νεογενούς.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012