Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Extra-terrestrial habitats workshop 04-12 april 2015, Houston, TX, USA

  • Συντάχθηκε 03-12-2014 20:22 από Konstantinos-Alketas Ouggrinis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: kouggrinis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 03-12-2014 20:26

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΑΡΜΗΧ.
    Extra-terrestrial habitats workshop
    04-12 April 2015, Houston, TX, USA

    Transformable Intelligent Environments Laboratory (TIE LAB)
    Technical University of Crete

    Sasakawa International Center for Space Architecture (SICSA)
    University of Houston

    National Aeronautics and Space Administration (NASA)


    Το Workshop αφορά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αρχιτεκτονική στη διαφαινόμενη ανάγκη για χώρους κατοίκησης σε ακραία περιβάλλοντα, είτε στο Διάστημα είτε σε περιοχές της Γης, λόγω των κλιματικών αλλαγών και των αναγκών σε περισσότερες και ειδικότερες πρώτες ύλες. Πραγματεύεται την έννοια και τις χωρικές παραμέτρους του όρου "ποιότητα ζωής" μέσα από το σχεδιασμό μιας μικρής μονάδας εγκατάστασης για επιβίωση-διαβίωση-συμβίωση σε ακραίες συνθήκες.

    Απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές που βρίσκονται τουλάχιστον στο 5ο έτος σπουδών, καθώς και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές. Το Workshop θα είναι συνδεδεμένο με τα μαθήματα «Αρχιτεκτονική της Μεταβλητότητας: Χώροι Ακραίων Συνθηκών» (μάθημα επιλογής στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών) και «Ψηφιακές Τεχνολογίες και Αρχιτεκτονικός Χώρος» (μάθημα επιλογής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών). Θα δοθεί σειρά προτεραιότητας σε φοιτητές/τριες που επιθυμούν να πάρουν τα εν λόγω μαθήματα στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014-15.

    Το Workshop θα πραγματοποιηθεί 4-12 Απριλίου, 2015 στο University of Houston και αποτελεί προϊόν συνεργασίας του εργαστηρίου TIE Lab στο Πολυτεχνείο Κρήτης, του Sasakawa International Center for Space Architecture (SICSA) στο University of Houston (UH) και της NASA. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις από στελέχη της NASA σε ειδικευμένες περιοχές, ξενάγηση σε εγκαταστάσεις της NASA και του UH και στοχευμένα σχεδιαστικά projects. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στο Workshop. Οι συμμετέχοντες θα επιβαρυνθούν με τα προσωπικά έξοδα μετακίνησης και διαμονής στο Houston.

    Όσοι ενδιαφέρονται καλούνται να στείλουν δύο Α4 με τα δύο πιο χαρακτηριστικά τους project καθώς και μια παράγραφο στην οποία θα καταγράψουν το ενδιαφέρον και τα κίνητρά τους να συμμετάσχουν στο Workshop. Παρακαλούμε πολύ να στείλετε τις αιτήσεις σας και το συνοδευτικό υλικό (5MB max) στη διεύθυνση tielab<στο>isc.tuc[dot]gr το αργότερο μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2014 καθώς απαιτούνται μέχρι και 4 μήνες για τις διαδικασίες άδειας πρόσβασης στις εγκαταστάσεις της NASA.

    Υπεύθυνος για το Πολυτεχνείο Κρήτης: Επικ. Καθηγητής Κωνσταντίνος-Αλκέτας Ουγγρίνης
    (kouggrinis@isc.tuc.gr)

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012