Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κου Κουλίδη Αλέξη - Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 11-11-2014 09:47 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 11-11-2014 10:34

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Κουλίδης Αλέξης

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Σύγκριση διατρησιμότητας ασβεστολιθικών και ψαμμιτικών πετρωμάτων για γεωτρήσεις υδρογονανθράκων με τη βοήθεια του λογισμικού Payzone»

    Ημέρα παρουσίασης: Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014
    Ώρα παρουσίασης: 13.15
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα M3.003

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Βαρότσης Νικόλαος (επιβλέπων)
    Καθ. Κελεσίδης Βασίλειος
    Δρ. Γαγάνης Βασίλειος

    Περίληψη
    Το αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας είναι η σύγκριση των διαφορών ως προς την διατρησιμότητα των ανθρακικών και ψαμμιτικών πετρωμάτων σε γεωτρήσεις υδρογονανθράκων με τη βοήθεια του λογισμικού Payzone. Για την σύγκριση των πετρωμάτων, πάρθηκαν τρεις σειρές δεδομένων για τα ανθρακικά πετρώματα και δύο σειρές δεδομένων για τα ψαμμιτικά από τρεις ερευνητικές γεωτρήσεις υδρογονανθράκων και ακολούθως έγινε η εισαγωγή των δεδομένων στο PayZone για να γίνει η προσομοίωση των γεωτρήσεων.
    Η διπλωματική εργασία αποτελείται από τα εξής επιμέρους θέματα: Αρχικά γίνεται μια γενική αναφορά ως προς τα πετρώματα που θα συγκριθούν στην εργασία, ακολούθως οι παράμετροι που επηρεάζουν την διατρησιμότητα των πετρωμάτων. Στην συνέχεια γίνεται μια αναφορά ως προς τον τρόπο χρήσης του λογισμικού PayZone και από τα τμήματα που αποτελείται. Ακολουθούν οι γεωτρήσεις και τα δεδομένα που πάρθηκαν για τα ανθρακικά και ψαμμιτικά δεδομένα και η προσομοίωσή τους με το PayZone.
    Τέλος γίνεται σύγκριση των παραμέτρων που επηρεάζουν την διατρησιμότητα των ανθρακικών και ψαμμιτικών πετρωμάτων και τα αποτελέσματα που εξάγονται από το PayZone σχετικά με την διατρησιμότητα και τον βαθμό δυσκολίας προσομοίωσης των συγκεκριμένων πετρωμάτων.

    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012