Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κου Φαλέγκα Σταύρου - Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 15-10-2014 09:50 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Φαλέγκας Σταύρος

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Διερεύνηση παραμέτρων που επιδρούν στη σύνθεση γεωπολυμερών από ιπτάμενη τέφρα Πτολεμαϊδας»

    Ημέρα παρουσίασης: Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014
    Ώρα παρουσίασης: 12.00
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Συνεδριάσεων ΜΗΧΟΠ

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Κομνίτσας Κωνσταντίνος (επιβλέπων)
    Αν. Καθ. Γαλετάκης Μιχαήλ
    Επ. Καθ. Στειακάκης Εμμανουήλ

    Περίληψη
    Το πρόβλημα το οποίο δημιουργείτε από την απόθεση των μεταλλευτικών και μεταλλουργικών αποβλήτων και η προσπάθεια για ανεύρεση πρώτων υλών για τη δημιουργία δομικών υλικών, χαμηλότερου κόστους και πιο φιλικά στο περιβάλλον, έστρεψαν το ενδιαφέρον των επιστημών προς την τεχνολογία του γεωπολυμερισμού.
    Ο γεωπολυμερισμός θεωρείτε η τεχνολογία αυτή η οποία θα καταφέρει να αξιοποιήσει τις μεγάλες αποθέσεις των μεταλλευτικών αποβλήτων και θα δημιουργήσει νέα υλικά κατάλληλα για ένα σημαντικό εύρος εφαρμογών.
    Στόχος της συγκεκριμένης εργασίας είναι η διερεύνηση της σύνθεσης ανόργανων γεωπολυμερών από ιπτάμενη τέφρα Πτολεμαΐδας με σκοπό την βελτιστοποίηση των συνθηκών παραγωγής και την παραγωγή προϊόντων ιδανικά για την χρήση τους στον κατασκευαστικό τομέα.
    Στα πλαίσια των πειραματικών δοκιμών μελετήθηκαν, η χρήση αλκαλικού διαλύματος ενεργοποίησης σε διάφορες συγκεντρώσεις (NaOH/KOH), η προσθήκη χαλαζιακής άμμου και γυαλιού, η ανθεκτικότητα των γεωπολυμερών σε διάφορα διαβρωτικά και όξινα περιβάλλοντα καθώς και η αντοχή τους σε υψηλές θερμοκρασίες( 700C) και σε κύκλους ψύξης-θέρμανσης(- 15 έως 600C). H επίδραση των εξεταζόμενων παραγόντων μελετάται μέσω δοκιμών αντοχής των γεωπολυμερών σε μονοαξονική θλίψη.
    Για την διερεύνηση του μηχανισμού σύνθεσης των γεωπολυμερών και τον προσδιορισμό των ορυκτολογικών φάσεων που δημιουργούνται, χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος ορυκτολογικής ανάλυσης με περίθλαση ακτίνων X (XRD).
    Εν κατακλείδι αναφέρεται πως η τεχνολογία του γεωπολυμερισμού για την αξιοποίηση μεταλλευτικών αποβλήτων χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία σε χώρες του εξωτερικού όπως η Αυστραλία και η Γαλλία.

    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012