Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κου Παράσχου Αθανάσιου - Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 07-10-2014 08:39 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Παράσχος Αθανάσιος

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Σχεδιασμός από αέρα διασκόπησης με τη γεωφυσική μέθοδο πλήρους τανυστή βαθμίδας της έντασης του πεδίου της βαρύτητας της Γης. Εφαρμογή σε μεταλλευτική έρευνα»

    Ημέρα παρουσίασης: Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014
    Ώρα παρουσίασης: 8.15
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Συνεδριάσεων ΜΗΧΟΠ

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Βαφείδης Αντώνιος (επιβλέπων)
    Καθ. Εξαδάκτυλος Γεώργιος
    Αν.Καθ. Γρηγορούδης Ευάγγελος

    Περίληψη
    Η παρούσα διπλωματική αποτελείται από δυο μέρη. Στο πρώτο μέρος, αναπτύσσεται ένα επιχειρηματικό σχέδιο του καινοτόμου προϊόντος “Daedalus Project”, μιας ιπτάμενη πλατφόρμας χαμηλού υψομέτρου που χαρακτηρίζεται ως HaaS (Hardware-as-a-Service) και έχει ένα εύρος εφαρμογών. Αποτελεί το πρώτο προϊόν της spin-off εταιρείας “Daedalus I.K.E.” και έχει σκοπό την εύρεση επενδυτή, συγκεκριμένα, επιζητά κεφάλαια από seed-funding (πρώιμη χρηματοδότηση) ή από business angels (επιχειρηματικούς αγγέλους). Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζεται και αναλύεται μια υπηρεσία που μπορεί η πλατφόρμα να υποστηρίξει και να είναι άμεσα εφαρμόσιμη σε διασκοπήσεις για έρευνα πετρελαίου ή μεταλλικών ορυκτών. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάζεται η δυνατότητα προσαρμογής του βαρυτομετρικού εξοπλισμού στο “Daedalus Project” και η χρησιμότητα της μεθόδου full-tensor gravimetry. Τέλος, παρουσιάζονται εφαρμογές και τα πλεονεκτήματα της μεθόδου που είναι: μείωση κινδύνου εξερεύνησης, καλύτερη ανάλυση, παρεμβολές πολύ χαμηλού θορύβου, ταχύτερη και φθηνότερη συλλογή δεδομένων, απόκτηση δεδομένων-ερμηνεία σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, αξιόπιστη ενσωμάτωση για μοντελοποίηση με σεισμικά δεδομένα.

    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012