Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κου Αντωνάτου Γεώργιου - Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 25-08-2014 12:22 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Αντωνάτος Γεώργιος

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Τεχνολογίες διαχείρισης στερεών υπολειμμάτων πετρελαίου σε διυλιστήριο»

    Ημέρα παρουσίασης: Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014
    Ώρα παρουσίασης: 10.00
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Συνεδριάσεων Σχολής ΜΗΧΟΠ

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Αν.Καθ. Πασαδάκης Νικόλαος (επιβλέπων)
    Καθ. Γιδαράκος Ευάγγελος
    Δρ. Παπαδάκης Γεώργιος

    Περίληψη
    Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται τη διαχείριση στερεών αποβλήτων διυλιστηρίου πετρελαίου. Ειδικότερα μελετήθηκαν οι πετρελαιοειδείς λάσπες του πυθμένα των δεξαμενών αποθήκευσης αργού πετρελαίου και μαζούτ καθώς και τα στερεά υπολλείματα του βιολογικού καθαρισμού διυλιστηρίου.
    Στην εργασία αρχικά παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία της ανάπτυξης της βιομηχανίας του πετρελαίου και γίνεται εκτενής αναφορά στις διεργασίες επεξεργασίας του και στα παραγόμενα ενδιάμεσα και τελικά προϊόντα. Στη συνέχεια, περιγράφονται τα είδη των αποβλήτων (υγρά, αέρια και στερεά), που δημιουργούνται στις διεργασίες αυτές με έμφαση στις πετρελαιοειδείς λάσπες του πυθμένα των δεξαμενών. Αναλύεται η δυνατότητα χρήσης των υλικών αυτών ως εναλλακτικά καύσιμα στη βιομηχανία τσιμέντου και περιγράφονται οι προδιαγραφές ποιότητας και τα πλεονεκτήματα της χρήσης αυτής έναντι της χρήσης συμβατικών καυσίμων.
    Στην παρούσα εργασία χρησιμοποιήθηκαν αντιπροσωπευτικά δείγματα πετρελαϊκών λασπών διυλιστηρίου τα οποία αναλύθηκαν για τον προσδιορισμό των φυσικοχημικών παραμέτρων τους με χρήση πρότυπων εργαστηριακών τεχνικών, η οργανολογία και η μεθοδολογία των οποίων παρουσιάζεται αναλυτικά. Τα πειραματικά αποτελέσματα αξιολογήθηκαν συγκριτικά σε σχέση με τις υφιστάμενες προσδιαγραφές των εναλλακτικών στερεών καυσίμων για την βιομηχανία τσιμέντου. Η αξιολόγηση έδειξε ότι τα δείγματα των πετρελαϊκών λασπών που μελετήθηκαν πληρούν τις προδιαγραφές ποιότητας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτικά καύσιμα στη βιομηχανία τσιμέντου. Ταυτόχρονα η χρήση αυτή οδηγεί σε μείωση του κόστους παραγωγής του τσιμέντου, ενώ μειώνει γενικότερα την κατανάλωση ενεργειακών ορυκτών πόρων.

    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012