Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

ΜΠΔ-Παρουσίαση Μεταπτυχιακής Διατριβής κας Παπασταματάκη Αντωνίας

  • Συντάχθηκε 21-07-2014 13:59 από Agapi Mavraki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: amavraki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: ΕΤΕΠ ΜΠΔ.
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ
    κας ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑΣ

    με θέμα: Περιγραφή, προσομοίωση και βέλτιστη διαστασιολόγηση υβριδικού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή των Χανίων.

    Τρίτη 22 Ιουλίου, 2014 στις 13:00
    στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΜΠΔ, Πολυτεχνειούπολη


    Εξεταστική Επιτροπή
    Φ. Κανέλλος,
    Μ. Δούμπος,
    Σ. Παπαευθυμίου

    Περίληψη
    Η παρούσα διπλωματική εργασία εκπονήθηκε από τον Δεκέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014 στον τομέα Επιχειρησιακής Έρευνας του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.
    Η εν λόγω διατριβή παρουσιάζει τη μελέτη και τη μοντελοποίηση ενός αυτόνομου υβριδικού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο θα μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια μέσω ανεμογεννητριών, ενός φωτοβολταϊκού συστήματος και μίας γεννήτριας πετρελαίου, για τη κάλυψη έκτακτων αναγκών, και θα διαθέτει μπαταρία ροής ως αποθηκευτικό μέσο. Για την μοντελοποίηση και την προσομοίωση της λειτουργίας του συστήματος θα χρησιμοποιηθεί το πρόγραμμα ανάλυσης και βελτιστοποίησης ενεργειακών συστημάτων HOMER και μετεωρολογικά δεδομένα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή των Χανίων.
    Στο πρώτο μέρος της εργασίας θα γίνει μια γενικότερη αναφορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Παρουσιάζονται οι ανανεώσιμες πηγές που χρησιμοποιούνται στα υβριδικά συστήματα ηλεκτροπαραγωγής, οι πιθανοί τρόποι συνδεσμολογίας τους και οι διάφορες αρχιτεκτονικές τους.
    Στο δεύτερο μέρος της εργασίας αναλύονται τα χαρακτηριστικά και ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος που θα προσομοιωθεί ενώ παράλληλα θα γίνει και η βέλτιστη διαστασιολόγηση του. Οι προσομοιώσεις θα αφορούν δύο διαφορετικές διαμορφώσεις του συστήματος. Στην μία περίπτωση το σύστημα θα είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και δεν θα διαθέτει ξεχωριστό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας ενώ στη δεύτερη θα προσομοιωθεί ένα σύστημα μη συνδεδεμένο με το κεντρικό δίκτυο το οποίο θα διαθέτει γεννήτριες για την κάλυψη έκτακτων αναγκών και μπαταρίες ώστε το φορτίο ζήτησης να εξυπηρετείται από το αποθηκευμένο ενεργειακό πλεόνασμα.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012