Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Μεταπτυχιακής Εργασίας κου Σαριδάκη Στέφανου - Σχολή ΗΜΜΥ

  • Συντάχθηκε 08-07-2014 10:11 από Vasiliki Grigoraki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: vgrigoraki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: υπάλληλος ΗΜΜΥ. Άλλες ιδιότητες: Unknown -#-@ΗΜΜΥ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
    Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΙΔΑΚΗ

    με θέμα
    Βελτιστοποίηση σχεδιασμού φωτοβολταϊκών μετατροπέων DC/AC


    Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014, 12:00 μ.
    Αίθουσα Συνεδριάσεων, Κτίριο Επιστημών, Πολυτεχνειούπολη

    Εξεταστική Επιτροπή
    Επίκουρος Καθηγητής Ευτύχιος Κουτρούλης (επιβλέπων)
    Καθηγητής Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης
    Επίκουρος Καθηγητής Ματτίας Μπούχερ


    Περίληψη
    Οι αντιστροφείς DC/AC χωρίς μετασχηματιστή αποτελούν βασικό δομικό στοιχείο των σύγχρονων φωτοβολταϊκών συστημάτων που διασυνδέονται με το ηλεκτρικό δίκτυο. Οι αντιστροφείς αυτοί μπορούν να σχεδιαστούν χρησιμοποιώντας εναλλακτικές τεχνολογίες σε σχέση με την τοπολογία του αντιστροφέα, τον τύπο των ημιαγωγών ισχύος και τη δομή του φίλτρου εξόδου.
    Σε αυτή την μεταπτυχιακή εργασία, παρουσιάζεται μια νέα τεχνική σχεδιασμού για τη βελτιστοποίηση της συχνότητας μεταγωγής και της δομής του φίλτρου εξόδου (είτε LCL ή LLCL) σε διάφορες τοπολογίες φωτοβολταϊκών αντιστροφέων χωρίς μετασχηματιστή, όπως οι Η5, Η6, NPC, ANPC και Conergy-NPC. Τα αποτελέσματα του σχεδιασμού αποδεικνύουν ότι οι βελτιστοποιημένοι φωτοβολταϊκοί αντιστροφείς που σχεδιάζονται με την προτεινόμενη μέθοδο παρουσιάζουν μικρότερο κόστος ανά μονάδα παραγόμενης ενέργειας σε σχέση με τους αντίστοιχους μη-βελτιστοποιημένους μετατροπείς DC/AC. Επίσης, οι βελτιστοποιημένοι αντιστροφείς που βασίζονται στην τεχνολογία SiC είναι πιο αποτελεσματικοί ως προς την συνολική παραγωγή ενέργειας από αυτούς που βασίζονται στο Si. Έτσι, η προτεινόμενη μεθοδολογία επιτρέπει τη βέλτιστη σχεδίαση για τη μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους που προκύπτει κατά τη διάρκεια ζωής του εγκατεστημένου φωτοβολταϊκού συστήματος. Για την εκτέλεση του αλγορίθμου που αναπτύχθηκε, χρησιμοποιήθηκε ο υπολογιστής πλέγματος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012