Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κας Πολυχρονίδου Αικατερίνης - Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 25-06-2014 09:40 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενη φοιτήτρια: Πολυχρονίδου Αικατερίνη

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Συμβολή των γεωφυσικών μεθόδων ηλεκτρικής τομογραφίας και γεωραντάρ στην απεικόνιση καρστικών δομών στο Ατσιπόπουλο Ν.Ρεθύμνου»

    Ημέρα παρουσίασης: Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014
    Ώρα παρουσίασης: 11.00
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Συνεδριάσεων Σχολής ΜΗΧΟΠ

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Βαφείδης Αντώνιος (επιβλέπων)
    Καθ. Μανούτσογλου Εμμανουήλ
    Αν.Καθ. Γαλετάκης Μιχάλης

    Περίληψη
    Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται την επεξεργασία και ερμηνεία γεωφυσικής διασκόπησης, για την ανίχνευση εγκοίλων σε ιδιωτικό οικόπεδο στην περιοχή Ατσιπόπουλου, Ρεθύμνου. Η γεωφυσική έρευνα πραγματοποιήθηκε με την χρήση τριών γεωφυσικών μεθόδων, της ηλεκτρικής τομογραφίας, της ηλεκτρομαγνητικής χαρτογράφησης και του γεωραντάρ.
    Στόχος είναι η χαρτογράφηση των σχηματισμών του υπεδάφους στην περιοχή μελέτης και κυρίως ο χαρακτηρισμός των επιφανειακών σχηματισμών πάνω στους οποίους θα εδραστεί η κατασκευή. Τα δεδομένα επεξεργάστηκαν με τα λογισμικά πακέτα RES2DINV και GPRProV5.
    Από τον συνδυασμό των αποτελεσμάτων της ηλεκτρομαγνητικής χαρτογράφησης και της ηλεκτρικής τομογραφίας προκύπτει μία ζώνη χαμηλών αντιστάσεων η οποία εκτείνεται από το δάπεδο της εκσκαφής του υπογείου μέχρι το βάθος των 3 m. Η ζώνη αυτή πιθανόν να οφείλεται σε κατακερματισμένο μαργαϊκό ασβεστόλιθο πληρωμένο με αργιλικά και επεκτείνεται και κάτω από την ράμπα μέχρι την απόσταση των 36 m από την αρχή της γραμμής μελέτης της ηλεκτρικής τομογραφίας. Σύμφωνα με τις τομές γεωραντάρ διαπιστώθηκαν δύο περιοχές, μία στα δυτικά με πιο υγιή ασβεστόλιθο και μία στα ανατολικά με κατακερματισμένο ασβεστόλιθο όπου υπάρχει και έγκοιλο. Στο δάπεδο της εκσκαφής του υπογείου δεν παρατηρούνται έγκοιλα μεγάλου όγκου, μέχρι το βάθος των 6 m. Η διασκόπηση στο υπόλοιπο οικόπεδο υπέδειξε δύο περιοχές που χρήζουν περεταίρω διερεύνησης. Η πρώτη βρίσκεται κάτω από την ράμπα σε βάθος 2 m από την ράμπα και η άλλη πιο βόρεια σε βάθος 5 m.

    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012