Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κας Νικολαϊδου Γεωργίας

  • Συντάχθηκε 17-06-2014 10:17 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενη φοιτήτρια: Νικολαϊδου Γεωργία

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Ανάλυση διαθεσιμότητας και απόδοσης του εξοπλισμού συνεχούς λειτουργίας στο Ορυχείο Μαυροπηγής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας»

    Ημέρα παρουσίασης: Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014
    Ώρα παρουσίασης: 16.00
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Συνεδριάσεων Σχολής ΜΗΧΟΠ

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Αγιουτάντης Ζαχαρίας (επιβλέπων)
    Αν.Καθ. Γαλετάκης Μιχάλης
    Δρ. Ρούμπος Χρήστος

    Περίληψη
    Η υπαίθρια εκμετάλλευση συνεχούς λειτουργίας βρίσκει μεγάλη εφαρμογή στα λιγνιτικά κοιτάσματα των νομών Κοζάνης και Φλώρινας. Κύριο γνώρισμα της συγκεκριμένης μεθόδου, είναι ο εξοπλισμός συνεχούς εκσκαφής, μεταφοράς και απόθεσης που χρησιμοποιείται.
    Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η διαχρονική ανάλυση της απόδοσης και της διαθεσιμότητας του πάγιου εξοπλισμού του Ορυχείου Κύριου Πεδίου (Μαυροπηγής) για το χρονικό διάστημα από το 2009 μέχρι το 2013. Τα παραγωγικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από τις καταγραφές των κρατήσεων του πάγιου εξοπλισμού που πραγματοποιούνται στους Πύργους Ελέγχου Ταινιοδρόμων του κάθε Ορυχείου. Οι καταγραφές αυτές τα τελευταία 2 χρόνια γίνονται πλήρως αυτοματοποιημένα, όπου τα δεδομένα συλλέγονται απευθείας στη βάση δεδομένων χωρίς την παρέμβαση χρήστη, ενώ προηγουμένως οι καταγραφές ήταν χειροκίνητες.
    Επίσης συγκρίνονται και αναλύονται στατιστικά μεγέθη μεταξύ του Ορυχείου Κύριου Πεδίου και του Ορυχείου Καρδιάς. Τέλος, προτείνονται κάποιες παρεμβάσεις στην κωδικοποίηση των κρατήσεων στο αυτοματοποιημένο πρόγραμμα καταγραφής που θα βοηθήσουν στην ευκολότερη εξαγωγή των στατιστικών στοιχείων από την στατιστική υπηρεσία του Ορυχείου Κύριου Πεδίου.

    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012