Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής ΜΗΧ.Ο.Π. για το σχέδιο του Οργανισμού του Ιδρύματος

  • Συντάχθηκε 04-06-2014 16:21 από Dimitra Athenaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: athenaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: υπάλληλος. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΠΔ, απόφοιτος προπτυχιακός ΜΠΔ, υπάλληλος ΜΗΧΟΠ
    Η Γενική Συνέλευση της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης εκφράζει την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο εσπευσμένης ψήφισης του σχεδίου Οργανισμού του Πολυτεχνείου Κρήτης. (Το εξ 180 σελίδων σχέδιο αναρτήθηκε στις 29/5/2014 με καταληκτική ημερομηνία διαβούλευσης 5/6/2014 και προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί η ψήφισή του στο Συμβούλιο στις 10/6/2014). Η συμμετοχή όλης της πολυτεχνειακής κοινότητας σε ένα τόσο σοβαρό θέμα πρέπει να θεωρείται πλεονέκτημα που θα συμβάλλει στη συνδιαμόρφωση και όχι να εκφυλίζεται σε μια τυπική διαδικασία.

    Αναφερόμενοι στην ουσία του κατατεθέντος σχεδίου, που συνετάχθη χωρίς την συμβολή της ακαδημαϊκής κοινότητας, επισημαίνουμε τα ακόλουθα τρία βασικά σημεία.
    1) Το σχέδιο χαρακτηρίζεται από πληθωρισμό, εισάγει πολλές λεπτομερειακές ρυθμίσεις που το καθιστούν δύσχρηστο, δημιουργώντας προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία του Πολυτεχνείου Κρήτης, αντί να το βοηθούν.
    2) Επαναλαμβάνει πλήθος διατάξεων της υπάρχουσας νομοθεσίας, γεγονός αφ' ενός όχι τόσο χρήσιμο (αφού η νομοθεσία υπάρχει και ισχύει) αφετέρου προβληματικό, στην περίπτωση που η νομοθεσία αυτή μεταβληθεί, ενώ σε κάποια σημεία ακόμα και αντιβαίνει την υπάρχουσα νομοθεσία.
    3) Μειώνει τα έτη προπτυχιακών σπουδών από πέντε σε τέσσερα, τη στιγμή που από ακαδημαϊκή άποψη κανείς δεν ισχυρίζεται ότι μπορεί να εκπαιδευτεί ο μηχανικός σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

    Με βάση τα ανωτέρω αιτούμαστε την αναβολή για έναν μήνα της συζήτησης του σχεδίου, ώστε η επιτροπή εισήγησης σε συνεργασία με τους κοσμήτορες των Σχολών να προβεί στην αναμόρφωση και υποβολή του, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις και τις απόψεις των Σχολών.

    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012