Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας Άννας Ρεπούση - Σχολή ΗΜΜΥ

  • Συντάχθηκε 22-05-2014 11:01 από Balasi Panagiota Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη:

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: -.

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
    Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΑΝΝΑΣ ΡΕΠΟΥΣΗ

    με θέμα

    Σύστημα συσκευών για διαχείριση ηλεκτρονικής καρτέλας ασθενούς σε νοσοκομειακές μονάδες με τεχνολογία Android

    Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, 14.00 -15.00
    Αίθουσα 2042, Κτίριο Επιστημών, Πολυτεχνειούπολη

    Εξεταστική Επιτροπή

    Αναπληρωτής Καθηγητής Πολυχρόνης Κουτσάκης (επιβλέπων)
    Αναπληρωτής Καθηγητής Μιχαήλ Λαγουδάκης
    Dr. Ευάγγελος Σακκόπουλος (Πανεπιστήμιο Πατρών)


    Περίληψη

    Σε αυτήν τη διπλωματική εργασία σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) και tablets με τεχνολογία Android, η οποία απευθύνεται στο προσωπικό των νοσοκομειακών μονάδων (γιατρούς και νοσηλευτές), διευκολύνοντας την εργασία τους.
    Πιο συγκεκριμένα, οι γιατροί έχουν τη δυνατότητα να δουν το ιατρικό προφίλ των ασθενών (προσωπικά στοιχεία, χειρουργικές επεμβάσεις, αλλεργίες, παροντικά συμπτώματα), να προσθέσουν κάποια διάγνωση από ήδη υπάρχουσες στην κεντρική βάση – server, να κάνουν ηλεκτρονική συνταγογράφηση, να μελετήσουν τα ζωτικά σημεία του εκάστοτε ασθενούς καθώς και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έχει κάνει, να δουν κάποιο πιθανό σχόλιο νοσηλευτών, να εξετάσουν γραφικά το θερμομετρικό του διάγραμμα και να στείλουν παραπεμπτικά για εξετάσεις στα εργαστήρια.
    Από την άλλη, οι νοσηλευτές έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν το προφίλ των ασθενών (προσωπικά στοιχεία, χειρουργικές επεμβάσεις, αλλεργίες, τρέχοντα συμπτώματα), να έχουν πρόσβαση στη φαρμακευτική αγωγή και τη διάγνωση που έχει καθοριστεί από το γιατρό, να εισάγουν τιμές για ζωτικά σημεία και να γράψουν κάποιο πιθανό σχόλιο κατά την προσέλευσή τους στο θάλαμο του ασθενή που θα ήταν χρήσιμο προς το γιατρό. Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν τα προσωπικά στοιχεία κάποιου νέου ασθενή.
    Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής μπορεί να μειωθεί σημαντικά ο όγκος γραφικής ύλης (καρτέλες ασθενών, συνταγογραφήσεις) και μειώνονται αρκετά τα ανθρώπινα λάθη κατά την εισαγωγή στοιχείων χάρις στους ελέγχους εγκυρότητας που λαμβάνουν χώρα. Επίσης επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χρόνου, καθώς δεν απαιτείται πλέον η διαδικασία εύρεσης φακέλων – εξετάσεων ασθενή. Ακόμα, η διαδικασία αποστολής παραπεμπτικών στα εργαστήρια είναι πλέον αυτοματοποιημένη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο όταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι έτοιμα το σύστημα ενημερώνεται αυτόματα χωρίς να απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από το νοσοκομειακό προσωπικό.
    Τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την εφαρμογή είναι το Agilian 10.2- Visualparadigm για την κατασκευή των διαγραμμάτων sequence, usecase και e-r, το Visio 2013 για την κατασκευή του διαγράμματος της βασικής αρχιτεκτονικής, το Xampp 1.8.3&phpMyAdminγια τη μετατροπή του υπολογιστή σε server και τη δημιουργία της κεντρικής βάσης του συστήματος, το AndroidSdk, AdtPlugin&Eclipse για την υλοποίηση κώδικα σε javaκαι την παρουσίαση του emulatorκαι το SqlLite για τοπική αποθήκευση δεδομένων στη συσκευή του κινητού. Τέλος, για την υλοποίηση των αρχείων php που χρειάστηκαν για την σύνδεση της κινητής συσκευής με τον serverχρησιμοποιήθηκε το εργαλείο Notepad.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012