Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κας Γκιόκα Αγάπης – Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 04-04-2014 08:22 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας

    Εξεταζόμενη φοιτήτρια: Γκιόκα Αγάπη
    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Ορυκτολογική και γεωχημική μελέτη ιζημάτων από Νεογενείς λεκάνες της Κρήτης»

    Ημέρα παρουσίασης: Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014
    Ώρα παρουσίασης: 11:00
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Συνεδριάσεων ΜΗΧΟΠ

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή
    Καθηγητής Γ.Χρηστίδης (επιβλέπων)
    Ομ.Καθηγητής Β.Περδικάτσης
    Δρ. Γ.Τριανταφύλλου

    Περίληψη
    Στην παρούσα διπλωματική, μελετήθηκαν δείγματα ιζηματογενών πετρωμάτων από Νεογενείς λεκάνες της Κρήτης, οι οποίες περιλαμβάνουν την περιοχή Χαιρεθιανά του νομού Χανίων, την περιοχή του Αποκόρωνα του νομού Χανίων και την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας του νομού Ηρακλείου. Τα δείγματα αυτά αναλύθηκαν ορυκτολογικά και γεωχημικά, με σκοπό τον προσδιορισμό της σύστασής τους. Έμφαση δόθηκε στο διαχωρισμό και τη μελέτη του αδιάλυτου υπολείμματος των δειγμάτων.
    Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για την λεπτομερή μελέτη των δειγμάτων είναι η μέθοδος περιθλασιμετρίας κόνεως ακτίνων - Χ (XRD) για την ορυκτολογική ανάλυση των δειγμάτων και η μέθοδος φασματομετρίας ακτίνων - Χ φθορισμού (XRF) για την χημική ανάλυση των δειγμάτων. Ακόμα, προσδιορίστηκε το αδιάλυτο υπόλειμμα. Επίσης, πραγματοποιήθηκε κατανομή του μεγέθους των κόκκων του αδιάλυτου υπολείμματος με κοκκομετρικό αναλυτή σκέδασης ακτίνων laser. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν πειράματα έψησης σε θερμοκρασία 900⁰C για χρονικό διάστημα 12 ωρών και τα προϊόντα της έψησης αξιολογήθηκαν.
    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τα δείγματα που αναλύθηκαν περιλαμβάνουν μαργαϊκούς ασβεστολίθους, ασβεστόμαργες, ασβεστολιθικές μάργες και μάργες. Τα δείγματα που αναλύθηκαν ανήκουν στην ενότητα των Βρυσσών και το αδιάλυτο υπόλειμμα τους κυμαίνεται από 5,10 έως 44,68. Η αξιολόγηση των προϊόντων της έψησης των δειγμάτων, φανέρωσε την επίδραση του χημισμού και της ορυκτολογικής σύστασης των πρώτων υλών, στη δημιουργία αυτών.

    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012