Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κου Μαχαίρα Ευάγγελου – Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 20-03-2014 09:39 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Μαχαίρας Ευάγγελος

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Δυνατότητες οικονομικής αξιοποίησης αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων»

    Ημέρα παρουσίασης: Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014
    Ώρα παρουσίασης: 11:00
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Μ4.001

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή
    Καθηγητής Κ.Κομνίτσας (επιβλέπων)
    Καθηγητής Ζ.Αγιουτάντης
    Αν.Καθηγητής Μ.Γαλετάκης

    Περίληψη
    Σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι οι δυνατότητες οικονομικής αξιοποίησης αποβλήτων εκσκαφών κατεδαφίσεων, ή άλλων βιομηχανικών αποβλήτων μέσω της παραγωγής γεωπολυμερών υλικών. Για τον σκοπό αυτό παρασκευάστηκαν γεωπολυμερή δοκίμια τα οποία υποβλήθηκαν σε δοκιμές αντοχής μονοαξονικής θλίψης.
    Το μίγμα γεωπολυμερικού πολφού που συνθέτει το κάθε γεωπολυμερές περιλαμβάνει σαν πρώτη ύλη φυσικά αργιλοπυριτικά υλικά ή κατάλληλα βιομηχανικά απόβλητα. Ως πρόσθετα υλικά, είναι το αλκαλικό διάλυμα καυστικού νατρίου ή καλίου και ο αλκαλικός ενεργοποιητής. Για την καλή ανάμειξη και ομοιογένεια του μίγματος απαιτείται μια βέλτιστη τιμή ποσότητας νερού.
    Έτσι παρασκευάστηκαν 10 σειρές γεωπολυμερών δοκιμίων. Ύστερα από την υποβολή τους σε δοκιμές μονοαξονικής θλίψης έγινε συγκριτική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων. Παρατηρήθηκε ότι ορισμένα από τα γεωπολυμερή δοκίμια απέκτησαν καλές αντοχές σε σχέση με άλλα δομικά υλικά. Προκειμένου όμως να κριθούν κατάλληλα επαναχρησιμοποιήσημα υλικά τα γεωπολυμερή αυτά, θα πρέπει να υποβληθούν σε δοκιμές διάβρωσης και υδατοπερατότητας.
    Η αξιοποίηση αποβλήτων εκσκαφών κατεδαφίσεων και κατάλληλων βιομηχανικών αποβλήτων, μέσω παραγωγής γεωπολυμερών υλικών, συνεισφέρει στον τομέα της ανακύκλωσης, της μείωσης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, παράγοντας υλικά με εφάμιλες ή και καλύτερες μηχανικές ιδιότητες έναντι των συμβατικών δομικών υλικών.

    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012