Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Πρόγραμμα Erasmus+ - Διοργανικές Συμφωνίες 2014-2021

  • Συντάχθηκε 25-02-2014 15:51 από Thelma Mavridou Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: tmavridou<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: υπάλληλος. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΠΔ
    Το ERASMUS+ είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας, σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης (Ανώτατη Εκπαίδευση, Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Εκπαίδευση Ενηλίκων, Σχολική Εκπαίδευση, δραστηριότητες νεολαίας, κτλ.). To νέο πρόγραμμα ERASMUS+ έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

    Συνδυάζει όλα τα σημερινά προγράμματα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη νεολαία όπως, μεταξύ άλλων, το ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης (LLP) (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), το πρόγραμμα «Νεολαία σε Δράση» και πέντε προγράμματα διεθνούς συνεργασίας (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink και τα προγράμματα συνεργασίας με τις βιομηχανικές χώρες). Το νέο Πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την ειδική Δράση του Jean Monnet, που ενθαρρύνει τη διδασκαλία, την έρευνα και τη συζήτηση στους τομείς της ιστορίας, της πολιτικής, της οικονομίας και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

    Το Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετέχει στο πρόγραμμα ERASMUS+, Δράση: Κινητικότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με τα παρακάτω στοιχεία «ταυτότητας»:

    Institutional Erasmus Code: G KRITIS09
    Erasmus Charter for Higher Education Number: 210395-LA-1-2014-GR-E4AKA1-ECHE

    Διοργανικές συμφωνίες κινητικότητας Erasmus+ 2014-2021

    Από το 2014 και μετά, η κινητικότητα μεταξύ των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ 2014-2020 πραγματοποιείται στο πλαίσιο προηγούμενων «διοργανικών συμφωνιών» μεταξύ των ιδρυμάτων προέλευσης και υποδοχής, τα οποία θα πρέπει να είναι κάτοχοι του Πανεπιστημιακού Χάρτη Erasmus για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Στην ιστοσελίδα http://www.tuc.gr/145.html#c243 μπορείτε να βρείτε τις εξής πληροφορίες:

    (1) Λίστα Διoργανικών Συμφωνιών Erasmus για τα έτη 2014-2021 (αναμένεται να ανανεωθούν ακόμα 15 παλαιότερες συμφωνίες τις περιόδου 2007-2013).
    (2) Βασικοί κανόνες για την υπογραφή συμφωνιών
    (3) Διαδικασία για την ανανέωση παλαιότερης ή σύναψη νέας συμφωνίας
    (4) Λίστα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με Χάρτη Erasmus Charter 2014-2020
    (5) Υποχρεώσεις Σχολών/Πολυτεχνείου Κρήτης απέναντι στα συνεργαζόμενα Ιδρύματα.

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για το πρόγραμμα ERASMUS+:
    http://www.tuc.gr/145.html
    http://ec.europa.eu/erasmus-plus

    Mε εκτίμηση
    Μαυρίδου Θέλμα
    Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας|Πρόγραμμα ERASMUS+
    e-mail: erasmus<στο>isc.tuc[dot]gr


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012