Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κου Ντέμου Αθανασίου – Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 14-02-2014 12:09 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Ντέμος Αθανάσιος

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Προσαρμογή μοντέλου θραύσης για πρόβλεψη των διαστασιακών ιδιοτήτων των προϊόντων λειοτρίβησης»

    Ημέρα παρουσίασης: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014
    Ώρα παρουσίασης: 9:00
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Μ4.002

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή
    Καθηγητής Η.Σταμπολιάδης (επιβλέπων)
    Καθηγητής Κ.Κομνίτσας
    Αν.Καθηγητής Μ.Γαλετάκης

    Περίληψη
    Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι ο έλεγχος της διαστασιακής ορθότητας της εξίσωσης ενός υπάρχοντος κινητικού μοντέλου θραύσης και εν συνεχεία η προσαρμογή του μοντέλου, στην πειραματική κοκκομετρία προϊόντων λειοτρίβησης χαλαζιακού πετρώματος. Αρχικά χρησιμοποιώντας τις κοκκομετρικές αναλύσεις προϊόντος λειοτρίβησης υπολογίζουμε τις κατανομές των διαστασιακών ιδιοτήτων(μάζα, επιφάνεια, μήκος αριθμός τεμαχιδίων), ενώ εν συνεχεία παρουσιάζεται ένα κινητικό μαθηματικό μοντέλο από το οποίο μπορεί να υπολογιστεί η εξίσωση που συνδέει τον ρυθμό θραύσης με το μέγεθος των δημιουργούμενων τεμαχιδίων. Χρησιμοποιώντας εκ νέου το μοντέλο μπορεί να προκύψει μια υπολογιστική κατανομή μάζας και από αυτήν οι κατανομές των υπολογιστικών διαστασιακών ιδιοτήτων, αποτελώντας το μέτρο σύγκρισης των πειραματικών αποτελεσμάτων.
    Η σύγκριση των αθροιστικών τιμών των πειραματικών διαστασιακών ιδιοτήτων με τις υπολογιστικές τιμές όπως αυτές προέκυψαν από το μοντέλο, καταλήγει πως πλην της μάζας στις υπόλοιπες αθροιστικές τιμές παρουσιάζεται απόκλιση.
    Στοχεύοντας στην ελαχιστοποίηση των διαφορών μεταξύ των υπολογιστικών και των πειραματικών αθροιστικών τιμών πολλαπλασιάζουμε την σχέση που συνδέει τον ρυθμό θραύσης με την κοκκομετρία του παραγόμενου υλικού, με μια συνάρτηση f(x) που εξαρτάται από το ελάχιστο δημιουργούμενο μέγεθος της διαδικασίας καθώς και από τον ρυθμό προσέγγισης των αποτελεσμάτων. Με βάση τον νέο ρυθμό θραύσης προκύπτει μια νέα κοκκομετρία από την οποία οι αθροιστικές τιμές των διαστασιακών ιδιοτήτων παρουσιάζουν την μέγιστη δυνατή προσέγγιση.
    Οι παράγοντες της συνάρτησης που μεταβάλλονται έτσι ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή προσέγγιση μας δίνουν για κάθε διαστασιακή ιδιότητα
    • το ελάχιστο μεγέθους τεμαχιδίου που προκύπτει κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης διαδικασίας λειοτρίβησης
    • του πόσο γρήγορα επιτυγχάνεται η ταύτιση των υπολογιστικών και των πειραματικών αθροιστικών διαστασιακών ιδιοτήτων


    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012