Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Στοιχεία Μηχανών ΜΠΔ - 4ο και 6ο Εξάμηνο

  • Συντάχθηκε 07-02-2014 21:58 από Aristomenis Antoniadis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: aantoniadis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΜΠΔ.
    Έναρξη μαθήματος: Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

    Το υποχρεωτικό μάθημα «Στοιχεία Μηχανών» το τρέχον εαρινό εξάμηνο 2013-2014 θα πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο Α2 (ξύλινο), κάθε Τρίτη 3.00μμ-5.00μμ και Παρασκευή 9.00πμ-11.00πμ. Επειδή το μάθημα προβλέπεται να παρακολουθήσουν οι φοιτητές του 4ου (τυπικό εξάμηνο) αλλά και του 6ου εξαμήνου, λόγω της αλλαγής στο πρόγραμμα μαθημάτων της Σχολής, οι φοιτητές παρακαλούνται για τα παρακάτω:

    • Να γραφτούν το συντομότερο δυνατόν στο e-class, ώστε να αποκατασταθεί άμεση επικοινωνία με τους εκπαιδευτές. Στην περιοχή του μαθήματος στο e-class έχουν ήδη αναρτηθεί οι περισσότερες από τις διαλέξεις των μαθημάτων που θα πραγματοποιηθούν.

      Να προσέρχονται ακριβώς στην ώρα τους τις εκπαιδευτικές ώρες, μια και ο μεγάλος αριθμός των φοιτητών δε προσφέρει πολυτέλεια απώλειας χρόνου.

    Επισημαίνεται ότι:

    • Οι φοιτητές υποχρεούνται να εκπονούν κάθε εβδομάδα ατομική εργασία που θα επεξηγείται και θα διανέμεται μόνον κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Τρίτης και θα παραδίδεται με ολιγόλεπτη εξέταση μετά ή και κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Παρασκευής της ίδιας εβδομάδας. Προκειμένου να έχουν οι φοιτητές τη δυνατότητα τελικής εξέτασης, πρέπει να έχουν παραδώσει επιτυχώς ν-2 εργασίες, όπου ν ο αριθμός των εργασιών του εξαμήνου (συνήθως ν=10). Σε μήνυμα στο e-class θα αναλυθεί η διαδικασία της εξέτασης και παράδοσης των εργασιών, σε ομάδες φοιτητών που θα καθορισθούν.

      Οι εργασίες του μαθήματος είναι κατά κύριο λόγο μηχανολογικά σχέδια συναρμολογημένων διατάξεων, είτε σε σκαρίφημα είτε κατασκευαστικά ή συνοπτικά σχέδια. Για το σκοπό αυτό οι φοιτητές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν εκ νέου τα όργανα σχεδίασης που είχαν προμηθευτεί για το μάθημα του Μηχανολογικού Σχεδίου. Στο Εργαστήριο Μικροκοπής και Κατασκευαστικής Προσομοίωσης (m3) διατίθενται πινακίδες Α3 με παραλληλογράφο, για όσους φοιτητές επιθυμούν να δανεισθούν.

      Στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Μικροκοπής και Κατασκευαστικής Προσομοίωσης www.m3.tuc.gr στη θέση "Αναγνωστήριο" μπορούν οι φοιτητές να ενημερώνονται για θέματα του μαθήματος Στοιχείων Μηχανών, ανατρέχοντας σε καταλόγους εταιρειών και γενικά σε εκπαιδευτικό υλικό.

    Οι συνεργάτες του Εργαστηρίου κ. Βακόνδιος Δημήτρης, κ. Ευσταθίου Χαρά αλλά και τελειόφοιτοι φοιτητές που εκπονούν διπλωματική εργασία στο εργαστήριο, θα απαντούν σε ερωτήσεις, στα πλαίσια των εργασιών του μαθήματος, σε συγκεκριμένες ώρες την εβδομάδα που θα ανακοινωθούν στο e-class

    Α. Αντωνιάδης

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012