Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Διάλεξη Μηχανικής την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 11:00, από τον Δρ. Χρήστο Γ. Παναγιωτόπουλο

  • Συντάχθηκε 23-01-2014 09:16 από Georgios Stavroulakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: gestavroulakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΜΠΔ.

    Ομιλητής:
    Χρήστος Γ. Παναγιωτόπουλος, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός

    Τίτλος:
    Ενεργειακή προσέγγιση προβλημάτων συμπλέγματος ελαστικών σωμάτων συνδεδεμένων μέσω ανελαστικών διεπιφανειών, εφαρμογή με χρήση της μεθόδου των συνοριακών στοιχείων.

    Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014, 11:00 στην Αίθουσα Μεταπτυχιακών Μαθημάτων του Μ.Π.Δ.


    Περίληψη:
    Η οιονεί στατική εξέλιξη, υπό την παραδοχή μικρών παραμορφώσεων, προβλημάτων αποκόλλησης ελαστικών σωμάτων εξετάζεται σε αυτή τη παρουσίαση. Θεωρούμε ένα σύμπλεγμα ελαστικών σωμάτων των οποίων οι κοινές διεπιφάνειες μπορεί να πληρούνται από κολλητικές ουσίες ή να θεωρούνται απλώς σε κατάσταση επαφής τύπου Signorini. Στις διεπιφάνειες των σωμάτων θεωρείται ότι μπορεί να αποθηκεύεται, με τη μορφή ελαστικής ενέργειας, αλλά και να αποβάλλεται ενέργεια μέσω φθοράς η τριβής.


    Η υπολογιστική μέθοδος επίλυσης του προβλήματος μορφώνεται ως ένα αναδρομικό πρόβλημα ελαχιστοποίησης του οποίου η συνάρτηση κόστους είναι το άθροισμα της συνολικής ενέργειας που αποθηκεύεται και αποβάλλεται. Το πρόβλημα ελαχιστοποίησης προκύπτει έπειτα από άρρητη χρονική διακριτοποίηση του συστήματος των διαφορικών εξισώσεων που περιγράφουν το πρόβλημα. Με αξιοποίηση της μεθόδου των συνοριακών στοιχείων, η χωρική διακριτοποίηση του προβλήματος περιορίζεται στα σύνορα και τις κοινές διεπιφάνειες των ελαστικών σωμάτων.


    Η συνοπτική αυτή παρουσίαση ολοκληρώνεται με την εξέταση δισδιάστατων χαρακτηριστικών προβλημάτων, επαφής και αποκόλλησης, που προκύπτουν σε συνήθη ή και πιο πολύπλοκα έργα μηχανικού.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012