Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κου Τσαμόπουλου Ιάσονα – Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 12-12-2013 08:21 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Τσαμόπουλος Ιάσων

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Η επίδραση των χημικών αντιδραστηρίων στη θραύση-ρωγμάτωση λιγνιτικού στρώματος στη φυσική του θέση»

    Ημέρα παρουσίασης: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013
    Ώρα παρουσίασης: 13:15
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Μ4.003

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή
    Καθηγήτρια Δ.Βάμβουκα (επιβλέπουσα)
    Καθηγητής Η.Σταμπολιάδης
    Επ.Καθηγητής Γ.Αλεβίζος

    Περίληψη
    Ο σκοπός αυτής της εργασίας ήταν η μελέτη της χημικής κονιοποίησης ενός λιγνίτη με διάλυμα αμμωνίας και ο προσδιορισμός της αποδοτικότητας αυτής της μεθόδου, σε σχέση με την μηχανική κονιοποίηση, όσον αφορά στην κατανομή των μεγεθών των σωματιδίων του κονιοποιημένου λιγνίτη και την μείωση του ποσοστού της τέφρας και του ολικού θείου.
    Η χημική κονιοποίηση είχε σαν αποτέλεσμα την εκλεκτική θραύση του λιγνίτη, κατά μήκος των διεπιφανειών της οργανικής και της ανόργανης ύλης και την παραγωγή μικρότερου ποσοστού λεπτόκοκκου υλικού, από αυτό της μηχανικής άλεσης. Ο βαθμός θραύσης αυξήθηκε αυξανομένου του χρόνου επαφής του λιγνίτη με την χημική ουσία, ενώ μετά από δύο ώρες παρατηρήθηκε μια σταθερή κατάσταση. Οι δύο μέθοδοι αποδείχθηκαν ισοδύναμες όσον αφορά στην μείωση της τέφρας του λιγνίτη. Η μείωση του συνολικού θείου όμως, με χημική κονιοποίηση του υλικού, βρέθηκε σημαντικά μεγαλύτερη. Περαιτέρω ελάττωση του ποσοστού της τέφρας και του ολικού θείου επιτεύχθηκε με εμπλουτισμό του λιγνίτη με την τεχνική της επίπλευσης / καταβύθισης. Η ελάττωση αυτή ήταν συγκριτικά ίση και στις δύο μεθόδους.

    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012