Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Μεταπτυχιακής Εργασίας κου Λαζαρόπουλου Αθανάσιου – Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 29-11-2013 08:25 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    Παρουσίαση Μεταπτυχιακής Εργασίας

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Λαζαρόπουλος Αθανάσιος

    Θέμα Μεταπτυχιακής Εργασίας:
    «Προσδιορισμός του μέτρου διάτμησης εδαφικών σχηματισμών με χρήση πιεζοηλεκτρικών στοιχείων»

    Ημέρα παρουσίασης: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013
    Ώρα παρουσίασης: 12:00
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Μ4.002

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή
    Επ.Καθηγητής Εμμ. Στειακάκης (επιβλέπων)
    Καθηγητής Ζ. Αγιουτάντης
    Καθηγητής Αντ. Βαφείδης

    Περίληψη
    Στην παρούσα εργασία επιχειρείται ο προσδιορισμός του μέτρου διάτμησης (Gmax) εδάφους με χρήση πιεζοηλεκτρικών στοιχείων (Bender Elements)και η σύγκριση του με γεωφυσικές μετρήσεις πεδίου.
    Στο πλαίσιο της έρευνας, αρχικά έγινε ταυτοποίηση και ταξινόμηση του εξεταζόμενου εδάφους που προέρχεται από το πρόφραγμα του Χαλαβριανού χειμάρρου (Ηράκλειο Κρήτης). Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε κοκκομετρική διαβάθμιση και προσδιορίστηκαν τα όρια Αtterberg και η βέλτιστη υγρασία συμπύκνωσης κατά Proctor, παράμετροι απαραίτητες για την διαμόρφωση των δοκιμίων στα οποία έγιναν οι μετρήσεις.
    Αντιπροσωπευτικά δείγματα συμπυκνώθηκαν σε υγρασία 2% πλέον της βέλτιστης και στη συνέχεια διαμορφώθηκαν δοκίμια τα οποία τοποθετήθηκαν στην τριαξονική συσκευή και επιβλήθηκαν οι τασικές συνθήκες του πεδίου. Ακολούθως με χρήση των πιεζοηλεκτρικών στοιχείων (bender elements) μετρήθηκε η ταχύτητα διάδοσης των εγκαρσίων και διαμήκων κυμάτων και εκτιμήθηκε το ελαστικό μέτρο διάτμησης (Gmax), το μέτρο ελαστικότητας Ε και ο λόγος Poisson.
    Οι μετρήσεις επανελήφθησαν σε δοκίμια με διαφορετική υγρασία και διερευνήθηκε η επίδραση του βαθμού κορεσμού στις εκτιμούμενες παραμέτρους.
    Τα αποτελέσματα που προέκυψαν με τη χρήση πιεζοηλεκτρικών στοιχείων (Bender Elements) συγκρίθηκαν με αυτά των γεωφυσικών μετρήσεων πεδίου οι οποίες περιλάμβαναν σεισμική διάθλαση και πολυκάναλη ανάλυση επιφανειακών κυμάτων.
    Η σύγκριση αυτή των αποτελεσμάτων καταδεικνύει την πολύ καλή προσέγγιση των τιμών (απόκλιση από 3 – 13%) γεγονός που αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της δοκιμής πιεζοηλεκτρικών στοιχείων.



    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012