Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας Μελιόπουλου Αριστείδη - Σχολή ΗΜΜΥ

  • Συντάχθηκε 11-10-2013 16:51 από Balasi Panagiota Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη:

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: -.

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
    Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΜΕΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ

    με θέμα

    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΚΙΝΑΣΗΣ C (PKC) ΜΕ ΤΗ XΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΣΥΜΠΤΩΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ RISE (ROBUST INTEGRAL OF THE SIGN ERROR).

    IDENTIFICATION OF CONCENTRATION OF PROTEIN KINASE C (PKC) USING AN ASYMPTOTIC OBSERVER BASED ON RISE (ROBUST INTEGRAL OF THE SIGN ERROR) APPROACH.

    Δευτέρα 14 Οκτωβριου 2013, 13:00
    Αίθουσα Β1.002, Παλαιά Κτίρια ΗΜΜΥ, Πολυτεχνειούπολη

    Εξεταστική Επιτροπή

    Καθηγητής Γ. Σταυρακάκης (επιβλέπων)
    Καθηγητής Μ. Ζερβάκης
    Καθηγητής Ι. Μπούταλης (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης)

    Περίληψη

    Στη διπλωματική μας εργασία κάνουμε αναγνώριση της συγκέντρωσης της πρωτεΐνης κινάσης C (PKC) με τη χρήση ενός ασυμπτωτικού παρατηρητή που βασίζεται στην προσέγγιση RISE (Robust Integral of the Sign Error).

    Αρχικά, κάνουμε μια εισαγωγή στη μοριακή βιολογία και τις πιο βασικές έννοιές της, εισάγοντας τον όρο της πρωτεΐνης κινάσης C. Αναλύουμε το συγκεκριμένο σηματοδοτικό μονοπάτι (PKC μονοπάτι) που αποτελείται από 15 πρωτεΐνες και τις αλληλεπιδράσεις τους. Παρουσιάζουμε επίσης ένα πλήρες σύνολο των χημικών κινητικών εξισώσεων που περιγράφουν τις αντιδράσεις του μονοπατιού, καθώς και τα αποτελέσματα της προσομοίωσής μας με χρήση του εργαλείου Simulink της Matlab.

    Στη συνέχεια, παρουσιάζουμε το υπολογιστικό μοντέλο το οποίο προβλέπει τη δυναμική συμπεριφορά της κάθε πρωτεΐνης στο PKC μονοπάτι. Το μαθηματικό εργαλείο που χρησιμοποιούμε είναι ένας ασυμπτωτικός παρατηρητής που βασίζεται στην προσέγγιση RISE. Αναλύουμε την εφαρμογή του παρατηρητή RISE στο μοντέλο PKC, και με τη χρήση του εργαλείου Simulink της Matlab παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της αναγνώρισης του PKC μονοπατιού σηματοδότησης.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012