Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση παρουσίασης Διπλωματικής Εργασίας κου Κλέπκου Βασίλειου - ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 08-10-2013 15:19 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Κλέπκος Βασίλειος

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας:
    «Γεωφυσική διασκόπηση στην περιοχή Κελεφίνας του νομού Λακωνίας»

    Ημέρα παρουσίασης: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013
    Ώρα παρουσίασης: 13:00
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Μ4.003

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή
    Καθηγητής Α.Βαφείδης (επιβλέπων)
    Καθηγητής Ε.Μανούτσογλου
    Αν.Καθηγητής Μ.Γαλετάκης

    Η διπλωματική εργασία βασίζεται στη μέθοδο της ηλεκτρικής τομογραφίας, η οποία εφαρμόστηκε στα πλαίσια γεωφυσικής διασκόπησης στην ευρύτερη περιοχή της Κελεφίνας του νομού Λακωνίας. Στόχος της γεωφυσικής διασκόπησης ήταν η απεικόνιση των γεωλογικών σχηματισμών της ευρύτερης περιοχής από την θέση όπου πρόκειται να κατασκευαστεί μελλοντικά φράγμα. Τα δεδομένα συλλέχτηκαν τον Σεπτέμβριο του 2010 κατά μήκος οκτώ γραμμών μελέτης συνολικού μήκους 4800m. Το βάθος της γεωφυσικής διασκόπησης τις περισσότερες φορές έφτασε τα 120m.
    Η επεξεργασία των δεδομένων της ηλεκτρικής τομογραφίας έγινε με το λογισμικό πακέτο Res2Dinv με το οποίο έγινε η απεικόνιση των γεωηλεκτρικών δομών του υπεδάφους. Χρησιμοποιήθηκαν δύο διαφορετικές μέθοδοι αντιστροφής, κανονικοποίηση με περιορισμούς εξομάλυνσης και με την χρήση της νόρμας L1, με σκοπό την σύγκρισή τους και μεγαλύτερη ακρίβεια των αποτελεσμάτων.
    Στη γεωλογική δομή της ευρύτερης περιοχής της λεκάνης κατάκλυσης του φράγματος Κελεφίνας παρατηρήθηκαν δύο γεωτεκτονικές ενότητες, η ενότητα Φυλλιτών - Χαλαζιτών και η υπερκείμενη τεκτονικά (επωθημένη) ζώνη Γαβρόβου - Τρίπολης. Η ενότητα των φυλλιτών – χαλαζιτών αποτελείται από μια σειρά μεταμορφωμένων σχηματισμών που κατά κύριο λόγο περιλαμβάνει σχιστολίθους διαφόρων πετρογραφικών τύπων, φυλλίτες και στρώματα ή παρεμβολές χαλαζιτών. Οι σχηματισμοί εναλλάσσονται τυχαία μεταξύ τους τόσο σε πλάτος όσο και σε βάθος εμφάνισης. Η ζώνη Γαβρόβου - Τρίπολης αντιπροσωπεύεται στην περιοχή της λεκάνης κατάκλυσης από τους ανθρακικούς σχηματισμούς Τριαδικής ηλικίας.
    Η απεικόνιση των γεωηλεκτρικών τομών εμφάνισε την επώθηση των ανθρακικών σχηματισμών στην φυλλιτική – σχιστολιθική σειρά κατά θέσεις.


    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ
    Στέλλα Ράκα

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012