Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση παρουσίασης Διπλωματικής Εργασίας κας Πλατάνα Ευστρατίας - ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 30-09-2013 10:21 από Pagona Makri Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: pamakri<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΔΙΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ, υπάλληλος ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας
    Εξεταζόμενη φοιτήτρια: Πλατάνα Ευστρατία

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας:
    «Γεωφυσική διασκόπηση για τον χαρακτηρισμό των γεωλογικών σχηματισμών σε οικόπεδο στην περιοχή των Μεγάρων Αττικής»

    Ημέρα παρουσίασης: Πέμπτη,3 Οκτωβρίου 2013
    Ώρα παρουσίασης: 17:00
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Συνεδριάσεων ΜΗΧΟΠ

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή
    Καθ. Αντ.Βαφείδης (επιβλέπων)
    Καθ. Εμμ.Μανούτσογλου
    Δρ. Ν.Οικονόμου

    ΠΕΡΙΛΗΨΗ
    Σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι ο εντοπισμός πιθανών εγκοίλων, καθώς και ο περαιτέρω χαρακτηρισμός του υπεδάφους στην περιοχή μελέτης εν όψει μελλοντικής έδρασης οικίας. Για τον σκοπό αυτό εφαρμόστηκαν η μέθοδος του γεωραντάρ, η ηλεκτρική τομογραφία και η ηλεκτρομαγνητική χαρτογράφηση. Στην περιοχή κυριαρχούν ανθρακικοί σχηματισμοί με εμφανείς ρηγματώσεις.
    Η περιοχή ενδιαφέροντος σαρώθηκε με το γεωραντάρ σε 15 παράλληλες γραμμές μελέτης. Διασκοπήθηκε μία γραμμή μελέτης με την μέθοδο της ηλεκτρικής τομογραφίας μήκους 26 m. Χρησιμοποιήθηκαν οι διατάξεις ηλεκτροδίων Wenner-Schlumberger και Διπόλου-Διπόλου με ισαπόσταση ηλεκτροδίων 1 m. Επιπλέον πραγματοποιήθηκε ηλεκτρομαγνητική χαρτογράφηση σε όλη την περιοχή ενδιαφέροντος με βήμα σταθμών 0.5 m.
    Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνδυαστική ερμηνεία του ηλεκτρομαγνητικού χάρτη και των γεωηλεκτρικών τομών και επιλεγμένα δεδομένα γεωραντάρ υπερτέθηκαν επί των γεωηλεκτρικών τομών.
    Από την αξιολόγηση των γεωλογικών δεδομένων της περιοχής μελέτης και των αποτελεσμάτων της γεωφυσικής διασκόπησης, προέκυψε ότι δεν υπάρχουν έγκοιλα με διαστάσεις μεγαλύτερες των 2 μέτρων σε βάθος μέχρι 5 μέτρα. Εντοπίστηκαν μικρο-ρηγματώσεις σε όλη την περιοχή μελέτης. Στο βόρειο και ανατολικό άκρο εμφανίζεται ρήγμα με διεύθυνση ΒΔ-ΝΑ και προτείνεται να αποφευχθεί η έδραση κτιρίου ή τμήματός του στην θέση αυτή. Συγκεκριμένα σημεία της υπόλοιπης περιοχής μελέτης χρήζουν ενίσχυσης ή εξυγίανσης του υπεδάφους για την ασφαλή οικοδόμηση.




    Η Γραμματέας της Σχολής ΜΗΧΟΠ
    Δρ.Παγώνα Μακρή

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012