Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση της Πρυτανείας σχετικά με την εξεταστική της Σχολής Αρχιτεκτόνων και τις καταλήψεις

  • Συντάχθηκε 29-09-2013 22:21 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Η Διοίκηση του Ιδρύματος, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία των οικογενειών των φοιτητών να ανταπεξέλθουν στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, εξάντλησε κάθε περιθώριο προκειμένου να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος για τους φοιτητές της σχολής Αρχιτεκτόνων μηχανικών:

    • στις 20/9 κάλεσε το σύλλογο φοιτητών αρχιτεκτόνων να σταματήσει τις καταλήψεις προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η προηγούμενη εβδομάδα για αναπληρώσεις μαθημάτων
    • στις 28/9 κάλεσε ξανά το σύλλογο φοιτητών της σχολής αρχιτεκτόνων να σταματήσει τις καταλήψεις προκειμένου να συγκληθεί σύγκλητος αύριο για να εξετάσει τα αιτήματα της ΓΣ της σχολής (αναβολή έναρξης μαθημάτων για τη σχολή Αρχιτεκτόνων, αναπλήρωση εξετάσεων και διάθεση πρόσθετων χώρων για την προσωρινή στέγαση της σχολής).

    Παρά τις προσπάθειές μας, ορισμένοι φοιτητές της σχολής Αρχιτεκτόνων εμμένουν στην ακραία και παράνομη κατάληψη των κτιρίων Διοίκησης και Γαλλικής σχολής. Η στάση τους αυτή, δεδομένης της απόφασης της Συγκλήτου και του γεγονότος ότι αύριο αρχίζει το χειμερινό εξάμηνο για όλες τις σχολές, καθιστά πλέον αδύνατη την αναπλήρωση των εξετάσεων μαθημάτων της σχολής Αρχιτεκτόνων που χάθηκαν λόγω της κατάληψης.

    Η μετακίνηση της Αρχιτεκτονικής στην Πολυτεχνειούπολη έχει αποφασιστεί ομόφωνα από τη Σύγκλητο, έγινε αποδεκτή από τη Γενική Συνέλευση της σχολής και έχει τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας της Πολυτεχνειακής κοινότητας, που καταλαβαίνει τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Η μερίδα φοιτητών που αντιδρά δεν είναι δυνατόν να κρατάει όμηρο όλο το ίδρυμα με την κατάληψη του κτιρίου της διοίκησης και να παρακωλύει την έναρξη των μαθημάτων της Αρχιτεκτονικής σχολής παρεμποδίζοντας τη μετεγκατάσταση. Η κατάληψη έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο κόστος στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο Δημόσιο γενικά που δεν μπορεί να αγνοηθεί πλέον. Η Σύγκλητος στην επόμενη συνεδρία της θα συζητήσει το θέμα της κατάληψης και θα πάρει κατάλληλα μέτρα. Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

    Τα μαθήματα αρχίζουν αύριο για όλες τις σχολές του Ιδρύματος. Η διοίκηση εύχεται καλό ακαδημαϊκό έτος σε όλους τους φοιτητές και στο προσωπικό του Ιδρύματος.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012