Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Απόφαση έκτακτης Συγκλήτου 17-9-2013

  • Συντάχθηκε 17-09-2013 15:30 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης συνεδρίασε σήμερα 17-9-2013 και έλαβε κατά πλειοψηφία την ακόλουθη απόφαση:

    Η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης επισημαίνει ότι η μετακίνηση της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Πολυτεχνειούπολη έχει αποφασισθεί ομόφωνα και σε δύο συνεδριάσεις της, καθώς η προσωρινή στέγαση της Σχολής στην Πολυτεχνειούπολη είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για την κάλυψη των πιεστικών αναγκών στέγασης και λειτουργίας της. Η Γαλλική Σχολή δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει την πληθώρα των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής, ενώ είναι επιτακτική η ανάγκη κατεδάφισης των αυθαιρέτων για την άρση του προστίμου που έχει επιβληθεί και επίσης το διατηρητέο κτίριο πρέπει να συντηρηθεί.

    Καθήκον της Συγκλήτου είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Ιδρύματος και της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας. Η Σύγκλητος καταδικάζει τις καταλήψεις του κτιρίου της Διοίκησης και της Γαλλικής Σχολής. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα θεσμικά όργανα του Ιδρύματος, τα οποία δεν μπορούν να λειτουργούν υπό καθεστώς εκβιασμού.

    Σχετικά με την κατάληψη του κτιρίου της πρώην Γαλλικής σχολής και τη μη πραγματοποίηση των εξετάσεων της Αρχιτεκτονικής Σχολής, επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται να γίνει τροποποίηση του Ακαδημαϊκού ημερολογίου και επομένως εξετάσεις μαθημάτων οι οποίες δεν έγιναν λόγω της κατάληψης δεν θα αναπληρωθούν.

    Η κατάληψη του κτιρίου της Διοίκησης και ο αποκλεισμός των διοικητικών υπαλλήλων και της πρυτανείας από τα γραφεία τους επί μακρόν, δημιουργεί ανυπέρθετα εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος. Εφόσον αυτή δεν σταματήσει έως την ερχόμενη Παρασκευή, η Σύγκλητος θα συνεδριάσει εκτάκτως για να εφαρμόσει όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία και τον ισχύοντα κανονισμό.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012