Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ενημέρωση για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων

  • Συντάχθηκε 02-09-2013 15:10 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημέρωσε κατά τη διάρκεια της συνόδου τις πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων για τη διαθεσιμότητα των διοικητικων υπαλλήλων. Πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 1500 διοικητικοί σε ΑΕΙ και ΤΕΙ επί συνόλου 7.700 διοικητικών υπαλλήλων. Το μέτρο αφορά μόνιμους διοικητικούς και εργαζόμενους με σχέση ΙΔΑΧ, δεν αφορά ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ.

    Επισημάνθηκε στο ΓΓ ότι τα πανεπιστήμια, με βάση το νόμο, βρίσκονται σε φάση κατάρτισης των οργανισμών τους και δεν είναι δυνατόν να εφαρμοσθεί η διαθεσιμότητα αιφνιδιαστικά και με οριζόντιο τρόπο. Ο ΓΓ παραδέχθηκε ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν τυχόν διαθεσιμότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να ακολουθούσε τη φάση κατάρτισης των οργανισμών, αλλά ζητήθηκε πιεστικά από την τρόικα διαθεσιμότητα μέσα στο Σεπτέμβρη.

    Η Σύνοδος εξέδωσε το συνημμένο ψήφισμα για το θέμα της διαθεσιμότητας. Η πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης το υπερψήφισε, αν και επισημάναμε στη σύνοδο ότι η απόφαση της θα έπρεπε να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία για την υποστελέχωση των πανεπιστημίων. Επίσης, γνωστοποιήσαμε στη σύνοδο ότι καθώς η μη ανταπόκριση στο από 14/8/2013 έγγραφο του Υπουργείου μπορεί να οδηγήσει σε οριζόντιες περικοπές από το υπουργείο, και ο βαθμός επάρκειας του διοικητικού προσωπικού διαφέρει από ίδρυμα σε ίδρυμα, πρόθεσή μας είναι να απαντήσουμε στο έγγραφο του Υπουργείου.

    Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή για το διοικητικό προσωπικό και το ίδρυμα. Θα προσπαθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο διάστημα των επομένων εβδομάδων να υπερασπιστούμε το διοικητικό μας προσωπικό και την επιβίωση του ιδρύματος. Είναι σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να εμποδίσει την ομαλή λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών και να διακυβεύσει το μέλλον του Πολυτεχνείου Κρήτης την κρίσιμη αυτή ώρα. Είμαστε σίγουροι ότι όποιος το επιχειρήσει θα βρει μπροστά του ολόκληρη την Πολυτεχνειακή κοινότητα.

    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012