Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση για Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη "Μηχανική Πετρελαίου" - ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 18-07-2013 15:00 από Pagona Makri Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: pamakri<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΔΙΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ, υπάλληλος ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ
    Χανιά, 18-07-2013
    Ανακοίνωση
    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ στη ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

    Η Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (ΜΗΧ.Ο.Π) του Πολυτεχνείου Κρήτης αποφάσισε τη διοργάνωση και λειτουργία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ) στο γνωστικό πεδίο «Μηχανική Πετρελαίου», με αντίστοιχο τίτλο στην Αγγλική “Petroleum Engineering”. Η λειτουργία του Π.Μ.Σ έχει εγκριθεί από τη Σύγκλητο και το Συμβούλιο του Π.Κ. και αναμένεται η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για τη λειτουργία του.
    Το Π.Μ.Σ θα απονέμει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο αντικείμενο "Μηχανική Πετρελαίου". Το Π.Μ.Σ στοχεύει στην παροχή επιστημονικού υποβάθρου και εφαρμοσμένης γνώσης στην εξερεύνηση και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. Γλώσσα του Π.Μ.Σ είναι η Αγγλική, η δε διάρκεια φοίτησης θα είναι ένα (1) ημερολογιακό έτος. Η διδασκαλία των μαθημάτων θα διαρκεί δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα, με υποχρεωτική παρακολούθηση. Μετά την ολοκλήρωση και επιτυχή εξέταση των μαθημάτων, και σε διάστημα τριών μηνών, θα εκπονείται εκπαιδευτική/ερευνητική εργασία. Υπόχρεοι σε καταβολή διδάκτρων είναι μόνο οι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης προερχόμενοι φοιτητές, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε 3.000 ευρώ ανά φοιτητή. Στο Π.Μ.Σ θα γίνονται δεκτοί έως 20 μεταπτυχιακοί φοιτητές, πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης (Πολυτεχνικών Σχολών και Τμημάτων/Σχολών Θετικών Επιστημών) της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, με αντικείμενο συναφές προς το πεδίο ειδίκευσης του προγράμματος.
    Διευκρινιστικές πληροφορίες παρέχονται από τον αν. καθηγητή κ. Ν. Πασαδάκη (28210-37669), από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧ.Ο.Π (κα. Στέλλα Ράκκα, τηλ. 28210-37645) καθώς και από την ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ ( http://www.peteng-master.tuc.gr/ ).

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012