Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση Παρουσίασης Διπλωματικής Εργασίας κου Μιχάλα Μιχαήλ – Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 12-06-2013 14:59 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    Παρουσίαση
    Διπλωματικής Εργασίας

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Μιχάλας Μιχαήλ

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας:

    «Διερεύνηση υδραυλικής αγωγιμότητας εδαφών με χρήση εύκαμπτου και άκαμπτου τύπου περατομέτρων»

    Ημέρα παρουσίασης: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013
    Ώρα παρουσίασης: 09:30
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Μ4003 (ΜΗΧ.Ο.Π.)

    3μελής Εξεταστική Επιτροπή
    Επ.Καθ.Εμμ.Στειακάκης (επιβλέπων)
    Καθ.Ζ.Αγιουτάντης
    Καθ.Γ.Εξαδάκτυλος


    ΠΕΡΙΛΗΨΗ
    Ο προσδιορισμός της υδραυλικής αγωγιμότητας των εδαφικών σχηματισμών είναι απαραίτητος για το σχεδιασμό των γεωτεχνικών έργων (π.χ.φράγματα, λιμνοδεξαμενές, επιχώματα), αλλά και για τον έλεγχο της καταλληλότητας των εδαφών ως υλικά στεγάνωσης σε Χ.Υ.Τ.Α.
    Στην παρούσα εργασία αξιολογήθηκαν τρεις εργαστηριακές τεχνικές προσδιορισμού της υδραυλικής αγωγιμότητας: το περατόμετρο υψηλού φορτίου, το περατόμετρο τριαξονικής φόρτισης και το περατόμετρο πίπτοντος φορτίου.
    Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν εδαφικά δείγματα με διάφορη ποσοστιαία αναλογία άμμου και καολίνη (Καολίνης-Άμμος 85-15%, Καολίνης-Άμμος 50-50% και Καολίνης-Άμμος 15-85%). Όλα τα δείγματα πριν τις μετρήσεις συμπυκνώθηκαν σε υγρασία 2% πάνω από τη βέλτιστη υγρασία συμπύκνωσης κατά Proctor.
    Από την αξιολόγηση των μετρήσεων προέκυψε ότι η χρήση του περατομέτρου υψηλού φορτίου και η εφαρμογή υψηλής υδραυλικής βαθμίδας προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος δοκιμής δίνει αξιόπιστα αποτελέσματα σε δείγματα με χαμηλό συντελεστή ομοιομορφίας. Αντίθετα στην περίπτωση δειγμάτων με υψηλό συντελεστή ομοιομορφίας μετά την υπέρβαση ενός ορίου υδραυλικής βαθμίδας προκαλείται τυρβώδη ροή και εσωτερική διάβρωση με παράσυρση εδαφικών κόκκων.
    Το περατόμετρο τριαξονικής φόρτισης δίδει αξιόπιστα αποτελέσματα λόγω μη πλευρικών διαρροών αλλά και της δυνατότητας προσδιορισμού του βαθμού κορεσμού του δείγματος.
    Τέλος, επιβεβαιώθηκε ότι το περατόμετρο πίπτοντος φορτίου παρέχει αξιόπιστα αποτελέσματα για τιμές υδραυλικής αγωγιμότητας k<10-5m/s, παρόλο που ο κίνδυνος πλευρικών διαρροών είναι πιθανός.


    Από τη Γραμματεία ΜΗΧΟΠ
    Στέλλα Ράκα

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012