Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση Παρουσίασης Διπλωματικής Εργασίας Ασλανίδη Χρήστου Σχολής ΗΜΜΥ

  • Συντάχθηκε 07-06-2013 09:12 από Eleni Stamataki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: estamataki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: σύνταξη/αποχώρηση υπάλληλος.
    Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Ασλανίδης Χρήστος

    με θέμα

    “ Αναγνώριση των μοντέλων παραμετρικού διατοιχισμού φορτηγών πλοίων σε κυματισμούς χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του παρατηρητή RISE ”


    Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013, 11.00 πμ
    Αίθουσα 137.Π39, Κτίριο Επιστημών, Πολυτεχνειούπολη

    Εξεταστική Επιτροπή

    Καθηγητής Σταυρουλάκης Πέτρος (επιβλέπων)
    Καθηγητής Ζερβάκης Μιχαήλ
    Αν. Καθηγητής Ποταμιάνος Αλέξανδρος


    Περίληψη

    Το φαινόμενο του παραμετρικού διατοιχισμού είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί σημαντικά τη σύγχρονη ναυσιπλοΐα. Το φαινόμενο είναι γνωστό από τον 19ο αιώνα εντούτοις η έρευνα του εντατικοποιήθηκε από το 1950 και μετά από τους διεθνείς οργανισμούς. Ειδικά σε εμπορευματοκιβωτιοφόρα πλοία (και γενικά σε φορτηγά πλοία) το φαινόμενο είναι πιο συχνό και επικίνδυνο, λόγω του συγκεκριμένου σχήματος γάστρας.
    Στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί μέθοδοι πρόβλεψης του φαινόμενου άλλες με επιτυχία, άλλες όχι. Εμείς χρησιμοποιούμε για πρώτη φορά τον παρατηρητή τύπου RISE (Robust Integral of the Sign of the Error), που είναι βασισμένος σε νευρωνικό δίκτυο, ο όποιος επιτυγχάνει αυξημένη ευρωστία και καλύτερη απόδοση για την ανίχνευση λαθών σε σχέση με τους τυπικούς παρατηρητές.
    Χρησιμοποιώντας την εξίσωση Mathieu προσομοιώσαμε την κίνηση των φορτηγών πλοίων σε συνθήκες παραμετρικού διατοιχισμού και εξάγαμε τη γωνία διατοιχισμού. Στη συνέχεια δώσαμε τα ίδια δεδομένα σε ένα παρατηρητή τύπου RISE για να αναγνωρίσει και να προβλέψει το φαινόμενο. Πετύχαμε, ο παρατηρητής μας, μετά από αρκετές δοκιμές να κάνει αξιόπιστες προβλέψεις για την ύπαρξη παραμετρικού συντονισμού, με πολύ μικρό σφάλμα.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012