Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Υπηρεσία πιστοποίησης και εξουσιοδότησης μέσω του HEAL-Link federation, στον εκδοτικό οίκο Springer

  • Συντάχθηκε 06-06-2013 14:26 από Maria Ntaountaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: mntaountaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 06-06-2013 14:28

    Ιδιότητα: υπάλληλος.
    θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε την έναρξη της υπηρεσίας υποδομής πιστοποίησης και εξουσιοδότησης μέσω του HEAL-Link Federation, χρησιμοποιώντας το λογισμικό Shibboleth, στον εκδοτικό οίκο Springer. Μέσω της εν λόγω υπηρεσίας, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση από οπουδήποτε (δηλαδή, είτε από Η/Υ που ανήκει στο δίκτυο του ιδρύματος είτε από οποιονδήποτε άλλον Η/Υ) έως και το πλήρες κείμενο άρθρων των ηλεκτρονικών πηγών του Springer, στις οποίες έχει πρόσβαση ο HEAL-Link.
    Οδηγίες πρόσβασης:
    1. Από τη σελίδα του Springer http://www.springerlink.com/ επιλέξτε το "Sign up / Log in" πάνω δεξιά και στη συνέχεια το "Institutional / Athens login".
    2. Από τις δύο λίστες που θα εμφανιστούν, επιλέξτε από τη δεξιά λίστα ("Or, find your institution (via Shibboleth)" ) το "Technical University of Crete" από τη λίστα που θα δείτε και πατήστε το "Log in via Shibboleth",
    3. Δώστε τα στοιχεία λογαριασμού χρήστη που διαθέτετε στο LDAP του Ιδρύματος (δηλαδή, τα στοιχεία λογαριασμού που διαθέτετε στο Μηχανογραφικό Κέντρο), και θα μεταβείτε αυτόματα στη σελίδα του εκδοτικού οίκου έχοντας πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης στο πλήρες κείμενο των πηγών του Springer.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία παρακαλούμε να επισκεφτείτε τη σελίδα του HEAL-Link Federation, η οποία θα ανανεώνεται συνεχώς.

    Για ζητήματα δημιουργίας λογαριασμών, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το αντίστοιχο Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

  • Συντάχθηκε 06-06-2013 22:37 από Michail Lagoudakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: lagoudakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.
    Πολύ καλή υπηρεσία! Βέβαια, για να μην ξεχνιόμαστε, υπάρχει και η σχετική ειδοποίηση στο site:

    http://link.springer.com/content/companylogo/2000462563

  • Συντάχθηκε 07-06-2013 09:01 από Maria Ntaountaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: mntaountaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος.
    Η ανακοίνωση προειδοποίησης στην ιστοσελίδα του Springer υπάρχει γιατί δυστυχώς ΔΕΝ έχει χρηματοδοτηθεί ακόμα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) για ανανέωση συνδρομών στις ηλεκτρονικές πηγές του για το 2013. Ευτυχώς, ο Springer είναι από τους εκδότες που ΔΕΝ έχει διακόψει την πρόσβαση, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, παρά του ότι μας είχε ανακοινωθεί ότι αυτό θα πράξει από 1 Απριλίου 2013.

    Μαρία Νταουντάκη

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012