Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Τμήμα Μ.Π.Δ.: Ανακοίνωση παρουσίασης Διδακτορικής Διατριβής κ. Γεωργίου Φραγκιαδάκη

  • Συντάχθηκε 06-06-2013 09:51 από Stella Mountogiannaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: smountogiannaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: σύνταξη/αποχώρηση ΕΤΕΠ ΜΠΔ.

    Ο υποψήφιος διδάκτορας της Σχολής Μ.Π.Δ., κ. Γεώργιος Φραγκιαδάκης, θα υποστηρίξει τη Διδακτορική του Διατριβή με θέμα: «Συγκριτική αξιολόγηση της λειτουργικής και οικονομικής αποδοτικότητας των μονάδων υγείας του ΕΣΥ με τη χρήση μη-παραμετρικών μεθόδων και κατάταξή τους βάσει πολυκριτήριων συστημάτων απόφασης» την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 και ώρα 11 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Σχολής Μ.Π.Δ., Κτήριο Δ5, Πολυτεχνειούπολη.

    Επταμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    1. Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, Καθηγητής, Π.Κ. (επιβλέπων)
    2. Νικόλαος Ματσατσίνης, Καθηγητής Π.Κ. (μέλος τριμελούς επιτροπής)
    3. Μιχαήλ Δούμπος, Επίκουρος Καθηγητής Π.Κ. (μέλος τριμελούς επιτροπής)
    4. Ευάγγελος Γρηγορούδης, Επίκουρος Καθηγητής, Π.Κ.
    5. Φώτιος Πασιούρας, Επίκ. Καθηγητής, Π.Κ
    6. Χρυσοβαλάντης Γαγάνης, Επίκ. Καθηγητής, Παν. Κρήτης
    7. Αναστάσιος. Φιλαλήθης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Παν. Κρήτης

    Περίληψη
    Η ανάγκη για καλύτερη περίθαλψη και ταυτόχρονα για συγκράτηση των δαπανών για την υγεία αναδεικνύουν όλο και περισσότερο τη σπουδαιότητα της αξιολόγησης του παραγόμενου έργου των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Η παρούσα έρευνα επικεντρώνεται στην αξιολόγηση της συνολικής διαχειριστικής αποδοτικότητας των νοσοκομείων δευτεροβάθμιας φροντίδας στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας τεχνικές συγκριτικής αξιολόγησης και πολυκριτηριακών συστημάτων απόφασης, εξετάζοντας τόσο την λειτουργική αποδοτικότητα όσο και την οικονομική αποδοτικότητά τους. Ο βασικός στόχος της έρευνας είναι η διερεύνηση της αποδοτικότητας των νοσοκομείων μεταξύ των ετών 2005-2009 λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις της τελευταίας δεκαετίας (νόμοι 2889/2001, 3106/2003 και 3527/2007) που ως στόχο έχουν τη βελτίωση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας περιλαμβάνοντας στρατηγικές ανάπτυξης της περιφερειακής οργάνωσης του συστήματος υγείας. Τα εμπειρικά αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν την ανάγκη για ορθότερη κατανομή και αξιοποίηση των πόρων του συστήματος υγείας με περαιτέρω μείωση των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων ώστε να καταστεί εφικτή η βελτίωση της αποδοτικότητας τους η οποία δεν ενισχύθηκε τελικώς από τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012