Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση παρουσίασης Διπλωματικής Εργασίας κ.Γ.Κορνελάκη-ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 06-06-2013 09:36 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    Παρουσίαση
    Διπλωματικής Εργασίας

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Κορνελάκης Γεώργιος

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας:

    «Παρουσίαση και ερμηνεία γεωφυσικών δεδομένων με τη χρήση γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών (gis) από την περιοχή Φαλασάρνων, ν.Χανίων»

    Ημέρα παρουσίασης: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013
    Ώρα παρουσίασης: 10:00
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Μ4003 (ΜΗΧ.Ο.Π.)

    3μελής Εξεταστική Επιτροπή
    Καθ.Αντ.Βαφείδης (επιβλέπων)
    Καθ.Εμμ.Μανούτσογλου
    Επικ.Καθ.Π.Παρτσινέβελος

    ΠΕΡΙΛΗΨΗ
    Οι γεωφυσικές μέθοδοι χρησιμοποιούνται στην ανίχνευση του μετώπου υφαλμύρωσης. Η μέθοδος της ειδικής ηλεκτρικής αντίστασης είναι η πιο κατάλληλη για τον εντοπισμό των υφάλμυρων υπόγειων νερών.
    Στην εργασία αυτή παρουσιάζονται και αξιολογούνται τα αποτελέσματα της γεωφυσικής έρευνας στην περιοχή των Φαλασάρνων με τις μεθόδους της ηλεκτρικής τομογραφίας και της σεισμικής τομογραφίας. Τα γεωφυσικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με γεωλογικά, τοπογραφικά, στοιχεία από υπηρεσίες του δημοσίου, απογραφή πηγαδιών-γεωτρήσεων από την πρώην υπηρεσία εγγυοβελτιώσεων, συντεταγμένες σημείων εισήχθησαν στο πρόγραμμα ArcMap, το οποίο είναι πρόγραμμα GIS. Η βασική επιδίωξη είναι η ανάπτυξη μιας μεγάλης βάσης δεδομένων, με τη χρήση του προγράμματος, η οποία επιτρέπει την διαχείριση και εποπτεία τεράστιου όγκου πληροφοριών και δεδομένων για την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων.
    Ουσιαστικά υπερτονίζεται η αξία χρήσης του ArcMap ως εργαλείο διαχείρισης πληροφοριών, το συγκριτικό του πλεονέκτημα είναι ο δυναμικός του χαρακτήρας που μας επιτρέπει τη συνεχή αναβάθμιση των στοιχείων και των δεδομένων με την εισαγωγή νέων, διόρθωση ή επέκταση των παλαιών, όποτε η εποπτεία του προβλήματος γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια και σφαιρικά καταρτισμένη επιστημονική γνώση.
    Εντοπίστηκε περιοχή χαμηλών ηλεκτρικών αντιστάσεων κοντά στην ακτογραμμή των Φαλασσάρνων, η οποία ίσως δείχνει την ύπαρξη ρήγματος είτε το αποτέλεσμα των χαμηλών ηλεκτρικών αντιστάσεων προκύπτουν από την ύπαρξη αργίλων στο υπόβαθρο, Line11. Όπως παρατηρείται και από άλλες γεωηλεκτρικές τομές υπάρχουν περιοχές με ηλεκτρικές αντιστάσεις 5 Ωm έως 20 Ωm όπου ίσως εντοπίζεται το μέτωπο της υφαλμύρινσης.


    Από τη Γραμματεία ΜΗΧΟΠ
    Στέλλα Ράκα

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012