Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση παρουσίασης Διπλωματικής Εργασίας κας Δημ. Τσάλα-ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 31-05-2013 11:24 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    Παρουσίαση
    Διπλωματικής Εργασίας

    Εξεταζόμενη φοιτήτρια: Τσάλα Δήμητρα-Αναστασία

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας:

    «Διερεύνηση υδρογεωλογικών συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή Μαλίων (Κρήτη)»

    Ημέρα παρουσίασης: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013
    Ώρα παρουσίασης: 11:00
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Μ4101 (ΜΗΧ.Ο.Π.)

    3μελής Εξεταστική Επιτροπή
    Επ.Καθ.Εμμ.Στειακάκης (επιβλέπων)
    Καθ.Εμμ.Μανούτσογλου
    Αν.Καθ.Μ.Γαλετάκης

    ΠΕΡΙΛΗΨΗ
    Ο υδροφορέας των Μαλλίων είναι ένας παράκτιος καρστικός υδροφορέας που αναπτύσσεται σε ανθρακικούς σχηματισμούς της ζώνης της Τρίπολης. Στόχος της εργασίας είναι να διερευνηθεί το υδατικό δυναμικό της περιοχής λόγω των αυξημένων αναγκών σε νερό.
    Η υδρογεωλογική μελέτη της περιοχής των Μαλίων παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένης της έντονης εκμετάλλευσης που υφίσταται ο υδροφορέας κατά τους θερινούς μήνες και της υφαλμύρινσης που επιδεικνύει σε μια στενή παράκτια ζώνη.
    Η περιοχή γεωλογικά δομείται από ανθρακικά πετρώματα της ζώνης της Τρίπολης. Η ζώνη αυτή είναι επωθημένη στην Φυλλιτική – Χαλαζιακή σειρά που δρα ως το αδιαπέρατο υπόβαθρο της περιοχής. Το ανώτερο στρώμα αποτελείται από Νεογενείς και Τεταρτογενείς αποθέσεις ιζημάτων.
    Στο πλαίσιο της εργασίας αρχικά καθορίστηκαν τα όρια της υδρολογικής και της υδρογεωλογικής λεκάνης και στη συνέχεια έγινε εκτίμηση των παραμέτρων της εξίσωσης του υδρολογικού – υδρογεωλογικού ισοζυγίου.
    Επεξεργάσθηκαν δεδομένα της περιόδου 1964-2008 από έξι βροχομετρικούς σταθμούς της ευρύτερης περιοχής. Ο έλεγχος της ομοιογένειας των βροχοπτώσεων βασίσθηκε στη μέθοδο της καμπύλης διπλής μάζας. Από τον συσχετισμό του υψομέτρου με την βροχόπτωση προέκυψε η εξίσωση της βροχοβαθμίδας και υπολογίστηκε ότι η υδρολογική λεκάνη δέχεται ετησίως όγκο νερού ίσο με 56,2 εκ. m3.
    Η πραγματική εξατμισιοδιαπνοή υπολογίστηκε με βάση τα δεδομένα από δύο σταθμούς της περιοχής και τον τύπο του Turc. Από την επεξεργασία των μετρήσεων προέκυψε ότι ο όγκος των κατακρημνισμάτων που χάνεται μέσω εξατμισιοδιαπνοής ανέρχεται σε 31,1 εκ m3. Τέλος, η κατείσδυση υπολογίστηκε σε 23,2 εκ. m3, ενώ η επιφανειακή απορροή εκτιμήθηκε σε 1,9 εκ. m3.
    Στο τελευταίο στάδιο της εργασίας επιχειρήθηκε προσέγγιση του ισοζυγίου της υδρογεωλογικής λεκάνης συνεκτιμώντας την κατείσδυση στην περιοχή και τις πλευρικές εισροές - εκροές με βάση δεδομένα παροχών των πηγών και γεωτρήσεων της περιοχής.

    Από τη Γραμματεία ΜΗΧΟΠ
    Στέλλα Ράκα

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012