Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Γραφείο Διασύνδεσης-Πρόγραμμα υποτροφιών VRIκα! για μεταπτυχιακές σπουδές στην Γαλλία

  • Συντάχθηκε 04-04-2013 10:14 από Thelma Mavridou Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: tmavridou<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: υπάλληλος. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΠΔ
    Το πρόγραμμα VRIκα! είναι το πρόγραμμα υποτροφιών που προσφέρει η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα. Από το 2004, έχει δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από εκατό έλληνες φοιτητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Γαλλία σε πανεπιστημιακά Ιδρύματα Αριστείας. Το πρόγραμμα καταρτίζεται σε συνεργασία με πολλούς έλληνες και γάλλους εταίρους : επιχειρήσεις, κοινωφελή ιδρύματα, ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης, ερευνητικά ιδρύματα κ.ά.

    Το πρόγραμμα VRIκα! παρέχει υποτροφίες σε έλληνες φοιτητές οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν με μεταπτυχιακές σπουδές (Μάστερ 2, Μάστερ εξειδίκευσης, Msc ή MBA) στη Γαλλία.

    Στόχος του προγράμματος είναι να καταρτιστούν στα γαλλικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης Έλληνες οι οποίοι θα αποτελέσουν μελλοντικά στελέχη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σε συνάρτηση με τις άριστες επιδόσεις τους, τη συνοχή που παρουσιάζουν τα σχέδιά τους και τα κίνητρά τους.

    Όπως κάθε χρόνο, προσφέρονται διάφοροι τύποι υποτροφιών :
    - αφενός, η Γαλλική Πρεσβεία θα απονείμει υποτροφίες της γαλλικής κυβέρνησης για προγράμματα σπουδών επιπέδου Μάστερ 2, σε όλα τα επιστημονικά πεδία.
    - αφετέρου, οι υποτροφίες για προγράμματα σπουδών που αφορούν συγκεκριμένους τομείς ή/και συγκεκριμένα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης χορηγούνται από κοινού με τους εταίρους της Γαλλικής Πρεσβείας. Οι υποτροφίες μπορεί, κατά περίπτωση, να περιλαμβάνουν ή όχι μηνιαία επιχορήγηση.

    Σε κάθε περίπτωση, οι υποτροφίες που προσφέρονται στο πλαίσιο του προγράμματος VRIκα! παρέχουν την ιδιότητα του υπότροφου της γαλλικής κυβέρνησης και τα δικαιώματα που προβλέπονται για τους δικαιούχους.

    Η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις υποτροφίες γίνεται παράλληλα με την υποβολή υποψηφιοτήτων για τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στη Γαλλία.

    Βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση της υποτροφίας είναι η αποδοχή από το γαλλικό ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για τα συγκεκριμένα ιδρύματα.

    Πληροφορίες και υποβολή υποψηφιοτήτων στην ιστοσελίδα:
    http://www.ifa.gr/index.php/el/etudes-en-fr-gen/bourses-vrika

    Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα δωθούν από την Υπεύθυνη Σπουδών του Γαλλικού Ινστιτούτου, κα P. Savary, στην ημερίδα που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης "Μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες σπουδών στο εξωτερικό", την Δευτέρα 8/4/2013, στο μεγάλο αμφιθέατρο του Κτιρίου Επιστημών.

    Με εκτίμηση
    Μαυρίδου Θέλμα
    Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Θεμάτων

    Πολυτεχνείο Κρήτης
    Γραφείο Διασύνδεσης & Σταδιοδρομίας
    Πολυτεχνειούπολη, Ακρωτήρι,
    Χανιά 731 00, Κρήτη
    Τηλ: 28210 37330, 37331, 37332
    Fax: 28210 37522
    e-mail: center<στο>career.tuc[dot]gr
    http://www.career.tuc.gr


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012