Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ανακοίνωση παρουσίασης διπλωματικής εργασίας Σιδέρη Δ - ΗΜΜΥ

  • Συντάχθηκε 05-03-2013 08:39 από Galateia Malandraki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: gmalandraki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος ΑΡΜΗΧ.
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΣΙΔΕΡΗ ΔΗΜΗΡΗ

    με θέμα

    “Χαρακτηρισμός και μοντελοποίηση JFET τρανζίστορ”
    “Characterization and modeling of JFET transistor”

    Τρίτη 5 Μάρτη 2013, 11πμ
    Αίθουσα Γ.Σ.Τ. ΗΜΜΥ, Κτίριο Επιστημών, Πολυτεχνειούπολη

    Εξεταστική Επιτροπή

    Επ. Καθ. Ματίας Μπούχερ (επιβλέπων)
    Καθ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκη
    Επ. Καθ. Κουτρούλης Ευτύχιος


    Περίληψη

    Η τεχνολογία τρανζίστορ JFET (τύπου FET διεπαφής) έχει μια σειρά από δομικά πλεονεκτήματα, όπως ο ιδιαίτερα χαμηλός θόρυβος, που την καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμη σε εφαρμογές ανίχνευσης σημάτων με χαμηλό θόρυβο. Από την άλλη, πρόσφατα έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποδοτική ως δομή για την παραγωγή τρανζίστορ υψηλής ισχύς, για εφαρμογές ηλεκτρονικών ισχύος. Από την άλλη παρατηρείται έλλειψη συμπαγών μοντέλων (compact models) των στοιχείων αυτών, καθιστώντας την ανάπτυξη προϊόντων πιο δύσκολη.

    Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως στόχο τον πειραματικό χαρακτηρισμό και την συμπαγούς μοντελοποίηση τρανζίστορ τύπου JFET. Επιλέχθηκε μια σειρά από εμπορικά διαθεσίων ειδών τρανζίστορ. Μέσα από μία πειραματική διαδικασία μετρήσεων των τρανζίστορ και με καθοδήγηση της θεωρίας χαρακτηρίζουμε τα τρανζίστορ και με τη βοήθεια δύο μοντέλων σε Verilog-A κώδικα, γίνεται μοντελοποίηση των τρανζίστορ μας ώστε να μπορούμε να εξαγάγουμε τις παραμέτρους μοντελοποίησης που είναι χρήσιμοι, για το σχεδιασμό και επανασχεδιασμό κυκλωμάτων με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

    Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία αναδεικνύει τις αδυναμίες των κλασικών μοντέλων προσομοίωησης JFET, και προτείνεται εναλλακτική προσέγγιση η οποία θεραπεύει τις ανεπάρκειες αυτές. Τα μοντέλα συγκρίνονται με πειραματικές μετρήσεις τριών διαφορετικών ειδών τρανζίστορ JFET.


    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012