Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ομιλία Δρ. Ιωάννη Μπριλάκι, τη Δευτέρα 31-5 στις 12 στην αίιθουσα συνελεύσεων του ΜΠΔ

  • Συντάχθηκε 27-05-2010 12:16 από Georgios Stavroulakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: gestavroulakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΜΠΔ.
    Ο κ. Ιωάννης Κ. Μπριλάκις, Επίκουρος Καθηγητής στο Georgia Institute of Technology, θα δώσει διάλεξη με θέμα

    Μοντέλα Αναγνώρισης Οπτικών Προτύπων Τεχνικών Έργων

    στην αίθουσα συνελεύσεων του ΜΠΔ τη Δευτέρα 31 Μαίου στις 12 το μεσημέρι.


    Ο ομιλητής προσκαλείται από το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, η ομιλία του όμως ενδιαφέρει φοιτητές και συνεργάτες διαφόρων τμημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς επίσης και πολιτικούς μηχανικούς.

    Περισσότερες πληροφορίες
    για τον ομιλητή θα βρείτε στην ιστοσελίδα του
    www.citl.gatech.edu/brilakis.htm
    για τη διάλεξη θα βρείτε στην επισυναπτόμενη περίληψη.

    Με εκτίμηση

    Γεώργιος Ε. Σταυρουλάκης, καθηγητής,
    Τμήμα Μ.Π.Δ.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------

    ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΛΕΞΗΣ + ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ

    Μοντέλα Αναγνώρισης Οπτικών Προτύπων Τεχνικών Έργων

    Ιωάννης Κ. Μπριλάκις


    Η παρουσίαση αυτή σκιαγραφεί ένα πλαίσιο που σκοπεύει να αυτοματοποιήσει διάφορες εργασίες διοίκησης και επίβλεψης τεχνικών έργων. Έμφαση δίδεται στο πρώτο βήμα του πλαισίου, που στοχέυει στη δημιουργία μοντέλων αναγνώρισης οπτικών προτύπων που θα αυτοματοποιήσουν την αναγνώριση αντικειμένων, σχετικών με τα τεχνικά έργα, με βάση τα οπτικά χαρακτηριστικά τους. Αυτό επιτυγχάνεται με την ταυτοποίηση και αριθμητική αναπαράσταση των οπτικών χαρακτηριστικών των αντικειμένων με εργαλεία ανάλυσης εικόνων. Οι εξαγμένες αναπαραστάσεις και η χωρική τους τοπολογία συνδυάζονται μετά στη μορφή μοντέλων αναγνώρισης οπτικών προτύπων. Τα μοντέλα αυτά χρησιμοποιούνται ως αριθμητικές περιγραφές της οπτικής εμφάνισης των αντικειμένων των τεχνικών έργων με σκοπό την αυτοματοποίηση της αναγνώρισής τους. Η παρουσίαση κλείνει με παραδείγματα εφαρμογής του παισίου αυτού σε διάφορα αντιπροσωπευτικά αντικείμενα και εργασίες της κατασκευής.

    Λίγα λόγια για τον ομιλητή:
    Ο Ιωάννης Μπριλάκις είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Georgia Institute of Technology από τον Ιανουάριο του 2009. Έλαβε το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 2001. Συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Πολιτικών και Περιβαλλοντολόγων Μηχανικών του University of Illinois, Urbana Champaign, όπου έλαβε ένα μάστερ το 2002, και ένα διδακτορικό το 2005 στη διοίκηση τεχνικών έργων. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, εργάστηκε ως Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Πολιτικών και Περιβαλλοντολόγων Μηχανικών του University of Michigan, Ann Arbor (Ιούλιος 2005 έως Δεκέμβριος 2008 ). Ο κ. Μπριλάκις είναι ο διευθυντής του εργαστηρίου τεχνολογίας της πληροφορίας των κατασκευών, ενεργό μέλος πολλών ακαδημαικών και επαγγελματικών οργανώσεων, και μέλος των επιτροπών συντακτών του ASCE Journal of Construction Engineering and Management, του ASCE Journal of Computing in Civil Engineering, και του Elsevier Journal of Advanced Engineering Informatics.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012