Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας της κας Κλάδου Ιωάννας

  • Συντάχθηκε 17-12-2012 12:52 από Gryspolaki Dimitra Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη:

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: -.
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων
    73 100 ΧΑΝΙA


    Παρουσίαση Εργασίας
    Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.)

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Κλάδου Ιωάννα
    Τίτλος εργασίας: «Μεθοδολογία σύνθεσης σκυροδεμάτων τα οποία καταπονούν-ται σε κάμψη»
    Ημέρα παρουσίασης: Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012
    Ώρα παρουσίασης: 14:00 μ.μ.
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Μ4002, Μηχ.Ο.Π.
    Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθηγητής Ζαχαρίας Αγιουτάντης (επιβλέπων)
    Αναπληρωτής Καθηγητής Μιχαήλ Γαλετάκης
    Καθηγητής Κων/νος Προβιδάκης (Γενικό Τμήμα, Πολυτεχνείο Κρήτης)

    ΠΕΡΙΛΗΨΗ
    Τα τελευταία χρόνια τόσο διεθνώς όσο και στην χώρα μας παρατηρείται αφενός μεν αύξηση του αριθμού των κατασκευαζόμενων δαπέδων από σκυρόδεμα αφετέρου δε εφαρμόζονται ολοένα και περισσότερο εξελιγμένες διατάξεις αποθήκευσης και διακίνησης των εμπορευμάτων, γεγονός που προκαλεί σημαντική αύξηση των απαιτήσεων που τίθενται στις προδιαγραφές κατασκευής και στις μεθόδους υπολογισμού. Για την υλοποίηση των παραπάνω απαιτούνται ουσιαστικά αντίστοιχες μελέτες συνθέσεως σκυροδέματος ανάλογα με τις απαιτήσεις αυτού του τύπου σκυροδέματος.
    Η διπλωματική αυτή εργασία παρουσιάζει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται ώστε να είναι δυνατή η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης μελέτης συνθέσεως σκυροδέματος που καταπονείται σε κάμψη. Καταρχήν παρουσιάζονται οι βασικές αρχές των σκυροδεμάτων, οι απαιτήσεις των επιμέρους συστατικών, οι δοκιμές ελέγχου κ.λ.π. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι απαιτήσεις των σκυροδεμάτων που καταπονούνται σε κάμψη και οι απαραίτητοι υπολογισμοί.
    Επιπλέον στα πλαίσια αυτής της εργασίας κατασκευάστηκε ένα αυτοματοποιημένο πρόγραμμα μέσω του οποίου μπορούν να γίνονται εύκολα και αξιόπιστα οι υπολογισμοί της μελέτης συνθέσεως σκυροδέματος που καταπονείται σε κάμψη.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012