Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Διαστημική Έρευνα και Τεχνολογία | 29/3/2017, Κτήριο Επιστημών | 11:45-13:00


Στα πλαίσια των ραγδαίων εξελίξεων στα αντικείμενα του διαστήματος και με βάση τις νέες δορυφορικές αποστολές της ΕΕ Galileo και Copernicus (Sentinel-1, Sentinel-2, Sentinel-3, κλπ.), θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για τις σχετικές προοπτικές που ανοίγονται αλλά και την έρευνα που εκπονείται στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο Εργαστήριο Γεωδαισίας και Πληροφορικής των Γεωεπιστημών. Εισηγήσεις θα γίνουν από το μέλος του επιστημονικού συμβουλίου για μελλοντικές δορυφορικές αποστολές στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Στυλιανό Μερτίκα και από τον Επ. Καθηγητή Παναγιώτη Παρτσινέβελο υπεύθυνο της Ερευνητικής ομάδας SenseLab. Οι διαλέξεις περιλαμβάνουν αντικείμενα σχετικά με τα δορυφορικά συστήματα προσδιορισμού θέσης (GNSS), τη δορυφορική Τηλεπισκόπηση (Earth Observation), τις υπηρεσίες θέσης (Location-Based Services) και τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα συστήματα (Unmanned Aerial Systems). Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους φοιτητές για τις προοπτικές των σπουδών τους στο Πολυτεχνείο Κρήτης σε σχετικά ερευνητικά αντικείμενα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29/3/2017 και ώρες 11:45-13:00, στο μεγάλο αμφιθέατρο 141.Π.98, του Κτηρίου Επιστημών, στην Πολυτεχνειούπολη.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012