Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

"Υδροτεχνολογίες στην Αρχαία Ελλάδα" | Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, 18:00 | Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό 2019, το Πολυτεχνείο Κρήτης διοργανώνει εσπερίδα με θέμα “Υδροτεχνολογίες στην Αρχαία Ελλάδα”. Η εσπερίδα πραγματοποιείται την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων.

Στην εσπερίδα συμμετέχουν τρεις εκλεκτοί ομιλητές:

Θεοδόσης Τάσιος, Ομότιμος Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Τίτλος ομιλίας: «Υδραυλικά έργα και αντλίες στην Αρχαία Ελλάδα»

Δημήτριος Κουτσογιάννης, Καθηγητής Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, ΕΜΠ
Τίτλος ομιλίας: «Η εξέλιξη της επιστήμης και τεχνολογίας νερού στην αρχαία Αθήνα»
Συγγραφείς:
Δημήτρης Κουτσογιάννης, Καθηγητής Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, ΕΜΠ
Νίκος Μαμάσης, Καθηγητής Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, ΕΜΠ
Παναγιώτης Δευτεραίος, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ

Ανδρέας Ν. Αγγελάκης, Διεθνής Επιτροπή τoυ IWA για την Ιστορία του Νερού
Τίτλος ομιλίας: «Υδροτεχνολογίες στη Μινωική Κρήτη»

Θα ακολουθήσει συζήτηση και θα δοθεί χρόνος για παρεμβάσεις.

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό:
Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Rio de Janeiro της Βραζιλίας το 1992. Τη σχετική απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου του 1992, ορίζοντας την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.

"Leaving no one behind" είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό και αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης των υδάτων. Βιώσιμη Ανάπτυξη με ξεκάθαρο στόχο: Νερό για όλους έως το έτος 2030. Εξ ορισμού, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Σήμερα, δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν χωρίς ασφαλές, καθαρό νερό. Τα νοικοκυριά, τα σχολεία, οι χώροι εργασίας, τα αγροκτήματα και τα εργοστάσια βρίσκονται συνεχώς στον αγώνα για επιβίωση και ευδοκίμηση. Οι περιθωριοποιημένες ομάδες - γυναίκες, παιδιά, πρόσφυγες, αυτόχθονες πληθυσμοί, άτομα με ειδικές ανάγκες και πολλοί άλλοι συνάνθρωποί μας - συχνά παραβλέπονται και αντιμετωπίζουν διακρίσεις όσον αφορά στην πρόσβαση και διαχείριση ασφαλούς νερού. 

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012